Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Series: Autorama Motorsport behaalt op Mugello TCE-titel met vierde seizoenszege

Uitgegeven door Peter Vader • 16 november 2020 13:21 • Print artikel

MUGELLO - Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing heeft bij de Hankook 12H MUGELLO met de vierde seizoenszege met succes de titel in het algehele TCE-teamklassement van de 24H SERIES verdedigd. De Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Miklas Born / Roberto Ferri / Yannick Mettler / Alberto Vescov) had bij de vorige race op Sicilië al de algehele TCE-teamtitel in de 24H SERIES Europe binnengehaald en completeerde dat succes afgelopen zaterdag op Mugello met het winnen van de algehele TCE-teamtitel in de 24H SERIES Continents. Daarmee wint het Zwitserse team voor het tweede jaar op rij beide titels in de TCE-divisie van de 24H SERIES. Autorama Motorsport reed op weg naar de overwinning in totaal 307 ronden op het 5,245 kilometer lange Autodromo Internazionale del Mugello.

null

In een spannende strijd om de TCR-klassezege eindigde de NKPP Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR (#175, Harry Hilders / Gijs Bessem) na een furieuze inhaaljacht vanaf de laatste startplaats in de TCE-divisie op vrijdagmiddag met een achterstand van minder dan 90 seconden op de tweede plaats. De enige smet op het blazoen was een korte excursie door de grindbak van bocht 9 in de slotfase van de wedstrijd.

Nr175_Gijs_en_Harry_Seat_Bas_Koeten_Racing

Ook om de laatste podiumplaats in de TCR-klasse was er een flinke strijd. Hier had de tweede Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen (#1, Constantin Kletzer / Jasmin Preisig / Philipp Hagnauer / Stefan Tanner / Yannick Mettler) uiteindelijk een voorsprong van slechts twee minuten op de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Mathieu Detry / James Kaye).

De TOPCAR Sport CUPRA TCR (#131, Fabian Danz / Kari-Pekka Laaksonen / Adrian Spescha) eindigde als vijfde algemeen in de TCE-divisie, net voor de TCX-klassewinnaar Nordschleife Racing (#226, Guillaume Roman / Daniel Waszczinski / Mathieu Sentis). Dit resultaat betekent de eerste overwinning in de 24H SERIES 2020 voor de Nordschleife Racing-Ligier JS2 R, die dit jaar voor het eerst een compleet kampioenschap rijdt.

BMW_M3_JR_Motorsport_Ted_van_Vliet_poleposition

De JR Motorsport-BMW M3 E92 (#703, Ted van Vliet / Oscar Graper) startte vanaf de pole-position, verloor op vrijdag tijd, maar behaalde na een sterk optreden in de race toch nog de tweede plaats in de TCX-klasse.

De Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Ivo Breukers / Luc Breukers) beleefde een lastige race en verloor vanwege meerdere problemen met de ophanging bijna anderhalf uur in de pits. Niettemin haalde het Nederlandse team de eindstreep.

20_winnaar Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR

Voor 2021 is er in de 24H SERIES powered by Hankook een kalender met negen evenementen. De seizoensstart vindt plaats bij de Hankook 24H DUBAI van 14-16 januari. Een week later, op 22 en 23 januari, vindt op Yas Marina Circuit de Hankook 6H ABU DHABI plaats, die echter niet meetelt voor het kampioenschap. Nadere informatie over het seizoen 2021 en de 24H SERIES, opnieuw met volledige ondersteuning van Hankook Tires, is te vinden via 24hseries.com alsmede op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series).

null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS