Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H SPA - Snelste tijd in de kwalificatie voor Mercedes-AMG Motorsport en vijf auto's in de Super Pole-sessie + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2021 08:40 • Print artikel

De eerste actiedag op het circuit in de 24-uursrace van Spa-Francorchamps eindigde op een veelbelovende manier voor Mercedes-AMG Motorsport. In de vierdelige kwalificatiesessie op donderdagavond eindigden vijf van de 13 Mercedes-AMG GT3's in de top 20 en verzekerden zich daardoor van een plek voor de Super Pole-sessie op vrijdag.

4H_Spa_2021_Mercedes_Nr88_pole_position

De snelste gecombineerde rondetijd van alle deelnemers ging naar Jules Gounon (FRA), Daniel Juncadella (ESP) en Raffaele Marciello (ITA) met de #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP-auto. Ook in de kopgroep zit de #4 Mercedes-AMG Team HRT-inzending waarin Vincent Abril (MCO), Maro Engel (GER) en Luca Stolz (GER) op de vierde plaats eindigden. De zusterauto van het #89 AKKA ASP Team met Lucas Auer (AUT), Timur Boguslavskiy (RUS) en Felipe Fraga (BRA) behaalde de 13e plaats.

Twee Silver Cup-auto's uit Affalterbach haalden ook de Super Pole-sessie: de #87 AKKA ASP-auto met Thomas Drouet (FRA), Simon Gachet (FRA) en Konstantin Tereschenko (RUS) werd op de 17e plaats geklasseerd, de #57 WINWARD Racing auto met Philip Ellis (SUI), Mikaël Grenier (CAN) en Russell Ward (USA) eindigde op de 20e positie. Een ongeval in het tweede deel van de kwalificatie leidde tot een langere onderbreking, waardoor de meeste coureurs de sessie in totale duisternis moesten afwerken. De Super Pole-sessie staat gepland voor vrijdag om 19:50 uur. Het bepaalt de volgorde op de eerste tien rijen van de grid voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS