Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24H Le Mans SPOTTERSGUIDE: Alle auto's, inclusief die van de Nederlanders en Belgen in de 24 Uur van Le Mans op een rij

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2020 18:09 • Print artikel

Dit weekend wordt de 24 uur van Le Mans verreden. Helaas mogen ook bij dit autosportevenement geen bezoekers aanwezig zijn vanwege het COVID 19-virus. Dat betekent dat alle fans dit weekend de race voor de televisie moeten kijken. Ondanks dat heeft Andy Balckmore dit jaar wederom een spottersguide gemaakt. Dit keer om de auto’s niet langs de baan te herkennen, maar voor de TV.

Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries voor Racing Team Nederland

Natuurlijk staan ook alle Nederlandse coureurs op dit lijstje. Dit jaar rijden Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries voor Racing Team Nederland. De andere coureurs in de LMP2-klasse zijn Job van Uitert, Ho-Pin Tung en Renger van der Zande. Daarnaast debuteert Beitske Visser ook in deze klasse. Zij rijdt in een volledige line-up met vrouwen.

Ben Keating, Jeroen Bleekemolen, Larry ten Voorde

De overige coureurs uit ons kikkerlandje komen uit in de GTE-Am. Jeroen Bleekemolen van de partij. In deze klasse maken Larry ten Voorde en Max van Splunteren zich op voor hun debuut op het Circuit de la Sarthe. Alle drie coureurs rijden in een Porsche.

Laurens Vanthoor

Ook de Belgen zijn in de GTE Pro weer goed vertegenwoordigd met twee razendsnelle fabriekspiloten in de vorm van Laurens Vanthoor voor Porsche en Maxime Martin voor Aston Martin. In de GTe Pro-Am rijdt de Belg Adrien De Leener op de Dempsey Proton Racing Porsche. Christophe D'Ansembourg komt uit in de klasse LMP2 voor Euro International.

Klik HIER voor de spottersguide.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS