Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Dubai - Klinkende overwinning voor Team WRT, Porsche tweede en P3 voor de WRT-BMW met Valentino Rossi!

Uitgegeven door Peter Vader • 15 januari 2023 11:31

De 2023-editie van de Hankook 24H Dubai is een glorieuze overwinning geworden voor Team WRT, die met hun BMW M4 GT3 de overall overwinning behaalde en ook nog met hun Nr46 de derde plaats pakte. Team WRT dus twee keer op het podium met als winnaar het team Nr7 met Mohammed Saud Fahad Al Saud, Jean Baptiste Simmenauer, Diego Menchaca Jens Klingmann en Dries Vanthoor. De derde plaats is voor de Nr46-WRT-rijderscombinatie met Valentino Rossi en zijn teamgenoten Tim Whale, Sean Gelael, Max Hesse en de ervaren Maxime Martin. Bovendien was het de eerste keer dat Team WRT samenwerkte met BMW, met een dergelijk podium een meer dan geslaagd debuut van de twee partijen! Het werd sowieso een Duitse aangelegenehid op het podium, met op de tweede plaats de Nr91-Porsche 911 van Herberth Motorsport met Robert en Alfred Renauer, Ralf Bohn en Daniel Allemann. De Porsche vocht een rondenlang duel uit met de leidende BMW en passeerde de finishlijn met een achterstand van slechts 21 seconden op de racewinaar. Een uitgebreider raceverslag volgt nog.