Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Daytona - Startopstelling is bepaald, Pipo Derani en Felipe Nasr winnen de Motul Pole Award 100

Uitgegeven door Peter Vader • 25 januari 2021 09:20

DAYTONA BEACH - Regen en een penalty leverden zondag geen problemen op voor Felipe Nasr en Pipo Derani. Nadat ze op zaterdagavond waren teruggezet naar een zesde startplaats omdat hun Nr31 Whelen Engineering Cadillac DPi VR de technische inspectie niet had doorstaan vanwege een te laag gewicht, wist het duo zich naar voren te rijden om daarmee de inaugurele Motul Pole Award 100 te winnen. Deze race op zondag bepaalde de startopstelling voor de 59e Rolex 24 van komend weekend. De race begon onder natte omstandigheden maar het droogde snel op. Met nog 48 minuten te gaan in de race van 100 minuten voltooide Nasr zijn aanval op de kop, door Tristan Vautier te passeren en daarmee de leiding in de race te pakken. Harry Tincknell eindigde als tweede met zijn Nr55 Mazda Motorsports Mazda DPi, terwijl Vautiers bijrijder, Loic Duval, als derde eindigde in de Daytona Prototype internationale DPi-klasse.

Nr_31_Felipe_Nasr_en_Pipo_Derani_Whelen_Engineering_Cadillac_DPi

Een extra stimulans?
Uiteindelijk hadden de natte omstandigheden en de terugplaatsing naar de zesde startplaats voor de start van de race van zondag, geen invloed op het duo. In feite hebben de uitdagingen mogelijk zelfs een stimulans gegeven. "Regels zijn regels, maar we lieten de frustratie geen vat op ons krijgen", zei Nasr na afloop. "Het ging erom dat we positief en gemotiveerd bleven en ons hoofd niet lieten hangen. Toen we zagen dat het weer voor de race aan het veranderen was, wisten we dat er een kans kwam. Dat is racen. We pakten het op zoals op ons afkwam en werkten ons een weg door het veld. Het was geweldig. "

"We doen altijd ons best!"
Pippe Derani, die de overwinning met een voorsprong van 3.664 seconden afsloot, zei dat het team de kwalificatierace - een nieuw format voor de Rolex 24 2021 - behandelde zoals elke andere. "We benaderden dit als een normale race," zei Derani. "Voor ons is het erg belangrijk om alles te proberen wat we kunnen, zodat we volgende week al onze behoeften voor een goede race begrijpen.… Een racewinst is een racewinst, of het nu 35 of 350 punten is. Zo gaan wij om met racen. We doen altijd ons best!"

Zaterdagmiddag van start
Nasr, Derani, regerend NASCAR Cup Series-kampioen Chase Elliott en Mike Conway zullen de auto Nr31 delen in erom dat de Rolex 24, die zaterdagmiddag om 15:40 uur van start gaat. Tincknell, Oliver Jarvis en Jonathan Bomarito zullen samen rijden met auto Nr55, die naast de Nr31 vanaf de eerste rij zal starten. Duval, Sebastien Bourdais en Vautier delen de Nr5 JDC-Miller MotorSports Cadillac DPi V.R, die profiteert van een startplek op de tweede rij.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS