Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

24H Daytona - Ondanks crash een podiumfinish bij debuut van KCMG met Laurens Vanthoor + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 1 februari 2022 10:02 • Print artikel

DAYTONA BEACH - De KC Motorgroup Ltd. (KCMG) behaalde een podiumplaats bij zijn debuut in de Rolex 24 in Daytona, waarbij het in Hong Kong gevestigde team gedurende de hele race om de leiding streed in de GTD Pro-klasse. Patrick Pilet eindigde als tiende op de grid en wist zich op consistente wijze naar voren te rijden in het competitieve startveld. Terwijl de #2 Porsche 911 GT3 R van het team soepel liep, bouwden Laurens Vanthoor, Dennis Olsen en Alexandre Imperatori voort op de vooruitgang van Pilet door 's nachts de leiding in de klasse te nemen.

24H Daytona 2022 KCMG Porsche 1 Laurens Vanthoor actie

Net niet…
In de laatste stint van de race zette Vanthoor een uitzonderlijke prestatie neer om een serieuze uitdaging voor de overwinning aan te gaan, waarbij hij zelden meer dan een seconde achter de leider in de klasse lag. De Belgische coureur pakte met nog enkele minuten te gaan even de eerste plaats, maar kon het niet volhouden en kwam uiteindelijk als derde over de streep.

Goed werk geleverd
Ondanks dat het team zo dicht bij de overwinning kwam, was het team verheugd over de podiumplaats, bij hun eerste poging op het beroemde evenement. Dankzij het werk van de pitcrew en de coureurs, evenals de fabrieksondersteuning van Porsche, presteerde de auto uitzonderlijk goed en had hij gedurende de 24 uur geen mechanische problemen.

null
Verdiend podium na 24 uur racen voor Laurens Vanthoor, Dennis Olsen, Alexandre Imperatori en Patrick Pilet

Na 24 uur racen een...
Een tevreden en toch ietwat ontevreden Laurens Vanthoor na afloop: “Ons doel was om de race te winnen. Ik heb er alles aan gedaan om de leiding te pakken, maar helaas, het was net niet genoeg. Ik weet niet zeker wat ik anders nog had kunnen doen, maar het is wat het is. We kunnen trots zijn omdat we ons best hebben gedaan, maar het was niet genoeg." Terechte teleurstelling bij de Belg, die twee minuten voor het einde van de race zijn tegenstander Mathieu Jaminet probeerde te verschalken om daarmee de GTD-overwinning op te eisen. In zijn ultieme poging wist Vanthoor zijn momentum vast te houden, greep zelfs de leiding, maar de twee kemphanen maakten toch contact, met een spin van Vanthoor als gevolg. Hij wist zijn race snel te vervolgen, maar Jaminet was toen al uit het zicht verdwenen en pakte de GTD-overwinning. Nee, meer kon Laurens Vanthoor niet doen...24H Daytona 2022 KCMG Porsche 2 Laurens Vanthoor actie zijkant

24H Daytona 2022 KCMG Porsche 3 Laurens Vanthoor pitstop

24H Daytona 2022 KCMG Porsche 4 Laurens Vanthoor achterkant

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS