Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

24H Daytona - Mikkel Jensen wint LMP2-divisie, Frits van Eerd en Giedo van der Garde op P4

Uitgegeven door Peter Vader • 25 januari 2021 10:21

Terwijl Nasr en Derani samenwerkten om de eindzege en de DPi Motul Pole Award voor de start van de Rolex 24 te pakken, kwam Mikkel Jensen met nog tien minuten te gaan aan de leiding, om daarmee de pole voor Le Mans Prototype 2 (LMP2) te winnen. Ben Keating kwalificeerde zich als eerste in de Nr52 PR1 Mathiasen Motorsports ORECA LMP2 07, maar werd wel slachtoffer van de 'tricky' omstandigheden en spinde in bocht 6 in de laatste ronde van de kwalificatierace, waardoor hij behoorlijk terugviel. Aanvankelijk ging Roberto Lacorte in de Nr47 Cetilar Racing Dallara LMP2 aan de leiding tijdens de eerste ronden van de race. Nadat beide teams van coureur waren gewisseld, wist Mikkel Jensen met een fraaie inhaalactie in bocht 3 Antonio Fuoco te passeren op het 12-bochten tellende, 3,56 mijl lange Daytona International Speedway-circuit.

Nr52_Mikkel_Jensen_en_Ben_Keating_pole_LMP2 The Roar Before The 24

Ferdinand Habsburg-Lothringen eindigde als tweede in LMP2 in de Nr20 High Class Racing ORECA LMP2 07, die hij deelde met Dennis Andersen. Jensen, Keating, Nicolas Lapierre en Scott Huffaker zullen de auto delen met de LMP2-pole-winnaar, die komende zaterdag vanaf de achtste plek overall zal starten. Racing Team Nederland deed het prima. Frits van Eerd en Giedo van der Garde eindigden als vierde. Van der Garde reed de snelste raceronde in de chaotische kwalificatierace. Achter Racing Team Nederland finishte DragonSpeed-team van Rinus van Kalmthout, die overigens niet in actie kwam.

Mikkel Jensen over zijn achtervolging en inhaalactie in bocht 3 op Fuoco na afloop: "Het was intens. De Dallara is aanzienlijk sneller op de rechte stukken, dus ik had het moeilijk in mijn streven om bij hem in de buurt te blijven. Ik pushte heel hard en mikte op de bus-stop dat hij een gat zou laten vallen zodra hij in druk verkeer zou zitten. In bocht 1 kwam ik al in de buurt en na drie of vier keer maakte hij een fout, waarvan ik profiteerde."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS