Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

24H Daytona - Kansen verkeken op overwinning voor Renger van der Zande in Daytona

Uitgegeven door Peter Vader • 30 januari 2022 10:15 • Print artikel

Sebastien Bourdais heeft ervoor gezorgd dat de door Renger van der Zande felbegeerde derde overwinning in de Rolex 24, niet kan worden behaald. Bourdais had een aanrijding met de Nr48 van Lopez, nadat hij het ook al aan de stok had gehad met Kobayashi. Jose Maria Lopez, Kobayashi’s WEC-teamgenoot die zijn Daytona-debuut maakte met de nummer 48, zei dat hij naar Kobayashi's stint keek en niets ongewoons zag van de Japanse coureur, die als één van de beste ter wereld wordt beschouwd. "Ik denk dat hij agressief was en ik denk dat het geweldig was", zei Lopez. "Ik heb hem nooit iets gevaarlijks of riskant zien doen. Ik vond hem fantastisch."

Renger_van_der_Zande_op_kop 24H daytona 2022

"Hij blijft het gewoon doen"
Maar Sebastien Bourdais van het Ganassi-team met startnummer 01 was het daar niet mee eens, nadat hij tijdens de eerste stint zijn leidende positie verloor aan Kobayashi. “Ik denk dat het Kamui is..., hij tikte me twee keer van de baan in de slotfase van de race in Sebring en niemand zegt of doet er ooit iets aan", zei Bourdais. "Dus hij blijft het gewoon doen. Het reed totaal buiten de lijn voor een 24-uurs race, maar het is OK. Blijven bewegen!"

null
Elektrische problemen kostten Renger van der Zande, onderweg met het veelzeggende startnummer 01, definitief de kansen op een overall-overwinning

Volgend jaar weer een kans
Sebastien Bourdais botste later op de achterkant van de nummer 48, maar dat was nadat Lopez Kobayashi in de auto had vervangen. Bourdais was ervan overtuigd dat Lopez zijn lijn niet vasthield en moest uitwijken. Uiteindelijk verdween de Cadillac Nr01 in de pits en verloor meer dan 40 ronden toen hij de elektrische kabelboom moest verangen. Elektrische problemen kostten het team met het veelzeggende startnummer 01 definitief de kansen op een overall-overwinning, iets waar naar Bourdais’ teamgenoot Renger van de Zande hard naar op weg was, toen hij halverwege de race fier aan de leiding ging. Helaas, mits er nog een wonder gebeurt, zijn de kansen op een derde overwinning voor Van der Zande in de Rolex 24 2022-editie nu verkeken door de aanrijding. Volgend jaar weer een kans.

Cadillac_leads_halfway 24H Daytona 2022

Kijk meer dan 5 minuten naar de YouTube video van 'Barney Ward' over de herstart van Renger van der Zande in het vierde uur van de 24H Daytona 2022:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS