Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Daytona: seat-fitting Rinus van Kalmthout

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 januari 2021 03:14 • Print artikel

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout doet mee aan de 24U van Daytona. De 20-jarige Nederlander komt eind januari tijdens de fameuze 24 uur van Daytona in actie. VeeKay is één van de vier rijders die de kleuren van het team DragonSpeed in de LMP2-klasse verdedigt. VeeKay deelt de #81 bolide van DragonSpeed met drie andere rijders, te weten de Amerikaan Rob Hodes (59), de Canadees Garett Grist (25) en de Brit Ben Hanley (35).

Indy Car coureur Rinus van Kalmthout Veekay in de 24H van Daytona foto Bas Kaligis


De Rolex 24H Daytona is één van de belangrijkste autosportevenementen van de Verenigde Staten. De wedstrijd maakt onderdeel uit van het WeatherTech Sports Car Championship, dat ook wel bekend staat onder de naam van de organiserende bond IMSA. VeeKay komt normaliter uit in de NTT IndyCar Series voor het team Ed Carpenter Racing, maar krijgt van zijn werkgever de ruimte om in te gaan op het aanbod van DragonSpeed om de endurancewereld te leren kennen. Hij moest deze week zijn stoeltje passen.

Youtube RaceXpress


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS