Formule 1

24H DUBAI - Verstappen en zoon van manager Raymond Vermeulen in actie met een door Michel Perridon gesponsorde Porsche

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 januari 2022 05:06 • Print artikel

Op vrijdag 14 januari gaat de 24H van Dubai van start, het evenement behoord tot een van de grootste internationale lange-afstandsraces op de kalender. Veel bekende namen staan op de startgrid, maar misschien wel de meest opvallende naam is Jos Verstappen, de oud Formule 1-coureur keert na tien jaar terug op het circuit. Met een door Perridon Holdings gesponsorde Porsche verschijnt de Nederlander dit weekend aan de start.

Porsche Verstappen en Vermeulen

Verstappen doet de race natuurlijk niet in zijn eentje en gaat de endurance race samen rijden met Steven van Rhee, Roger Hodenius en Thierry Vermeulen. Zij rijden in een Porsche 992 GT3 Cup-auto voor het team van GP Elite.

Voor Verstappen is een endurance race al een tijd geleden, zijn laatste 24 uurs race was de 24 uur van Le Mans in 2008. Voor Thierry Vermeulen is het de tweede keer dat hij de 24 uur van Dubai rijdt.
“We zijn gearriveerd voor mijn tweede 24H van Dubai. Deze keer gaan we ervoor met Jos Verstappen, Steven van Rhee en Roger Hodenius als mijn teamgenoten, we zijn een sterk team samen met GP Elite”, zo liet Thierry Vermeulen weten.

“24 uurs races zijn altijd geweldig, het is de ultieme combinatie van racen en goed samenwerken binnen het team. Om eindelijk op de baan te staan na alle voorbereidingen die we als team hebben gedaan voelt super.”

Volgens de zoon van Raymond Vermeulen, de manager van Jos en Max Verstappen ziet het er goed uit voor het team. “De snelheid lijkt er goed in te zitten en we werken goed samen als team. Het is belangrijk om consistent te blijven, goede pitstops te maken en om de reglementen goed in je achterhoofd te houden.”

Michel Perridon, de eigenaar van Perridon Holdings is in Dubai aanwezig om het team een steuntje in de rug te geven. Het bedrijf van Perridon, Trust, was begin dit millennium te zien op de Formule 1-wagens van Jos Verstappen.

Ook Vermeulen is blij dat Michel Perridon aanwezig is: “We werken al het hele jaar samen en om hier te staan, met een auto in de kleuren van Perridon Holdings betekend heel veel voor me”, sluit Porsche-coureur af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS