Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H DUBAI - BBR behaalt eerste TCE-zege; team uit Thailand op de hoogste trede TCR-podium + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 16 januari 2022 20:29 • Print artikel

DUBAI - BBR heeft bij de Hankook 24H DUBAI de eerste TCE-divisiezege in de 24H SERIES en de eerste divisiezege voor een team uit Thailand behaald. Sinds het begin van de race behoorde de BBR-CUPRA TCR (#159, Kantadhee Kusiri / Kantasak Kusiri / Anusorn Asiralertsir / Tanart Sathienthirakul / Pasarit Promsombat) tot de kandidaten voor de overwinning. De auto reed al in de beginfase de hele tijd in de top vijf van de TCE-divisie en klom bij het invallen van de duisternis op naar de tweede plaats. Een probleem met de bevestiging van de ophanging voor het lange tijd aan de leiding rijdende team AC Motorsport maakte het voor BBR halverwege de race mogelijk om de leiding over te nemen. Het Thaise team verdedigde vervolgens de eerste plaats tot aan de finish. Kantadhee Kusiri reed de BBR-CUPRA als winnaar over de eindstreep. In totaal had het team 541 ronden op het 5,39 kilometer lange Dubai Autodrome afgelegd. Het succes betekende de eerste TCE-divisiezege voor BBR en voor een team uit Thailand in de 24H SERIES.

159_Winnaars_TCR_op_podium
Het Thaise team als de winnaars op het podium: Kantadhee Kusiri, Kantasak Kusiri, Anusorn Asiralertsir, Tanart Sathienthirakul en Pasarit Promsombat

Ondanks het tijdverlies eindigde de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stephane Perrin / Mathieu Detry / Miklas Born / Yannick Mettler) nog op de tweede plaats, voor het team het tweede TCE-podium in drie jaar bij de Hankook 24H DUBAI. Verderop behaalde de Les Deux Arbres-Ligier JS2 R (#202, Steve Zacchia / Patrick Zacchia / Jack Leconte / Antoine Lepesqueux / Christophe Bouchut), die vanaf de pole-position in de divisie was gestart, na een sterk debuut in de 24H SERIE de laatste podiumplaats in de divisie en de overwinning in de TCX-klasse.

null
De BBR-CUPRA TCR met Nr159 onderweg naar de overwinning met Kantadhee Kusiri, Kantasak Kusiri, Anusorn Asiralertsir, Tanart Sathienthirakul en Pasarit Promsombat

De beide BMW M2 CS Racings van COGEMO/TLRT (#255, Antoine Lacoste / Sebastien Morales / Philippe Thirion / André Grammatico) en Yeeti Racing (#208, Domenico Solombrino / Phil Hill / Thomas Krebs / Hanna Zellers) eindigden op de plaatsen vier en vijf in de TCE-divisie ins Ziel en behaalden daarmee de laatste twee podiumplaatsen in de TCX-categorie. Aan de finish bedroeg het verschil tussen de beide auto’s slechts 39 seconden.

24H Dubai Nr208 BMW

Na vanaf de eerste rij van de TCE-divisie te zijn gestart en in de beginfase te hebben geleid, kreeg de LAMERA GT (#222, Wilfried Merafina / Pierre Couasnon / Grégory Fargier / Franck Dezoteux) te maken met een gebroken aandrijfas. De auto eindigde nog als zevende, voor de LAMERA GT LUX (#223, Tommy Rollinger / Sébastien Guignard / Mattéo Mérafina / Thomas Merafina), die in de loop van de race herhaaldelijk te kampen had met versnellingsbakproblemen.

24H Dubai Nr223

In de TCR-klasse leek de nieuwe Audi RS 3 LMS van TCE-team-titelverdediger Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing (#116, Marcus Menden / Marlon Menden / Peter Posavac / Rob Huff / Alex Morgan) een serieuze kandidaat voor de overwinning, totdat een versnellingsbakwissel het Zwitserse team tot aan de staart van het veld terugwierp. Daarvan profiteerde echter de zusterauto van het team, de Volkswagen Golf GTi TCR DSG (#112, Henry Littig / Antti Rammo / Vytenis Gulbinas / Gustavo Xavier / Alex Morgan), die ondanks problemen met de benzinedruk in de beginfase de laatste podiumplaats in de TCR-klasse behaalde.

24H Dubai Nr116

Al over een week, op 21 en 22 januari, staat de Hankook 6H ABU DHABI op het Yas Marina Circuit op het programma, al telt deze race niet mee voor het kampioenschap. De volgende kampioenschapswedstrijd van de 24H SERIES powered by Hankook vindt op 25 en 26 maart op het Autodromo Internazionale del Mugello in Italië plaats. De Hankook 12H MUGELLO is de eerste Europese race van het jaar. Nadere informatie over de 24H SERIES 2022, de kalender en standen zijn te vinden op 24hseries.com.

24H Dubai Next_race_Abu_Dhabi


24H Dubai Nr15 Bas Koeten Racing

24H Dubai Nr33

24H Dubai Nr102

24H Dubai Nr102 pitstop

24H Dubai Nr111

24H Dubai Nr159

24H Dubai Nr452

24H Dubai VW Golf

24H Dubai Nr478

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS