Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24H of Le Mans: BMW Team MTEK met Nederlandse inbreng in Le Mans: "We zullen het beslist proberen"

BMW Team MTEK is komend weekend in Frankrijk voor de wereldberoemde 24 Hours of Le Mans, wat belooft een spannende finale te worden voor het World Endurance Championship Super Season 2018/2019. Het team onder de bezielende leiding van de Nederlander Ernest Knoors schreef opnieuw een paar BMW M8 GTE's in, die allebei het podium wisten te halen in het debuutseizoen van de Duitse autofabrikant. In de Nr81-auto zullen Martin Tomcyzk en Nick Catsburg opnieuw worden vergezeld door Philipp Eng. Jesse Krohn maakt zijn Le Mans-debuut naast de vaste coureurs António Félix da Costa en Augusto Farfus in de Nr82 zusterauto.



BMW viert dit jaar een speciale verjaardag op Le Mans, want het markeert dat 20 jaar geleden de BMW V12 LMR de overall overwinning claimde in de 24-uursrace. Om dit succes te eren, zal de race-winnende auto dit weekend op Le Mans te zien zijn.


Nick Catsburg: "We gaan het beslist proberen, zo hard als we kunnen"

Nick Catsburg (Nr81 BMW M8 GTE): "Le Mans is duidelijk een van de hoogtepunten van het seizoen. Het heeft een beetje beide uitersten van emoties, want het is een van de coolste races van het jaar, maar het is ook de laatste race voor ons bij BMW Team MTEK in het WEC. Dat is duidelijk niet zo leuk. Maar laten we proberen af ​​te sluiten met een goed resultaat. Ik denk dat we een auto hebben om het te doen. Vorig jaar waren we in orde, we waren competitief maar niet betrouwbaar. Ik denk dat we dit jaar een beetje meer betrouwbaarheid zullen hebben, na een jaar werken aan en het leren kennen van de auto. Dus hopelijk kunnen we een beter resultaat bereiken. Zeker, ik, Martin en Philipp zullen het proberen, zo hard als we kunnen."