Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

12H Mugello vervangt Zandvoort als 24H Series Europe en 24H Series Continents finale op 13-14 november 2020

Uitgegeven door Peter Vader • 27 oktober 2020 17:02 • Print artikel

GENNEP - Creventic betreurt het om aan te kondigen dat lokale Nederlandse Covid-19 restricties geen evenementen toelaten op het CM.com Circuit Zandvoort en is verheugd aan te kondigen dat er een alternatieve locatie voor de seizoensfinale is gevonden met het Autodromo Internazionale del Mugello in Italië op dezelfde datum. De Hankook 12H Mugello vindt plaats op 13 en 14 november 2020 in een compact split-race-formaat.

Creventic 24H Series Mugello

Peter Freij, Operationeel Manager Creventic: “We keken uit naar onze terugkeer op het CM.com Circuit Zandvoort en zijn verdrietig om te bevestigen dat de race niet doorgaat. In deze moeilijke omstandigheden hebben we echter volledig begrip voor de lokale beperkingen en beslissingen en willen we de medewerkers van Zandvoort bedanken voor hun coöperatieve aanpak gedurende het hele proces. We zijn erg blij dat Mugello op zo'n korte termijn beschikbaar was voor dezelfde datum. We kennen het circuit van vele jaren van uitstekende samenwerking, zij kennen onze serie en het past perfect bij onze kampioensfinale. Deze tijden vragen een zekere mate van flexibiliteit en we zijn er zeker van dat we in hetzelfde weekend een race kunnen aanbieden. ”

Creventic 24H Series Mugello

Kampioenstitels op het spel voor zowel de 24H SERIES Europe als de 24H SERIES Continents
De 24H SERIES powered by Hankook keert voor de zesde keer sinds de inaugurele Hankook 12H MUGELLO in 2014 terug naar Mugello, voor de eerste keer zal de race in het najaar worden gehouden, aangezien de vorige edities allemaal in maart plaatsvonden. De Hankook 12H Mugello is de laatste ronde van zowel de 24H SERIES Europe als van de 24H SERIES Continents, met veel klasse- en algemene kampioenstitels op het spel in deze ultieme ronde van het seizoen 2020. Inschrijvingen worden nog steeds geaccepteerd, prototypes van auto's komen ook in aanmerking. Creventic heeft er vertrouwen in dat veel teams en auto's die aanvankelijk aan de race in Zandvoort meededen, zullen deelnemen aan de race in Mugello. Deelnemen aan de race is nog steeds mogelijk voor zowel lokale als internationale deelnemers via de 24H SERIES website. Naast de verschillende GT- en toerwagenklassen van de 24H SERIES powered by Hankook, besloot Creventic om prototype-auto's te accepteren voor de Hankook 12H MUGELLO.

Creventic 24H Series Mugello

Peter Freij, Operationeel Manager van Creventic: “We hebben de beslissing genomen om auto's uit de groep CN, PX en P3 spec te accepteren in de 12H MUGELLO 2020. Op basis van verschillende verzoeken zijn we ervan overtuigd dat deze sportwagens hun smaak zullen toevoegen aan de deelnemerslijst. " De auto's met prototype-specificaties zullen strijden in de PX-klasse, maar zullen ook in aanmerking komen om de GT-auto's uit te dagen voor het algemene podium van de Hankook 12H MUGELLO.

Creventic 24H Series Mugello

Sterke focus op een veilige omgeving via Covid-19-protocol
Na het ontwikkelen en toepassen van een Covid-19 veiligheidsprotocol in alle Europese rondes van 2020, waar de maatregelen van Creventic hebben bewezen te zorgen voor een veilige omgeving, zullen de maatregelen van het protocol ook in Mugello van toepassing zijn.

Creventic 24H Series Mugello

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS