Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

12H Mugello - Red Camel-Jordans.nl behaalt fel bevochten TCE-zege + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 28 maart 2021 16:25 • Print artikel

MUGELLO - Red Camel-Jordans.nl streed gedurende de hele race met de rivalen in de TCE-divisie, NKPP Racing by Bas Koeten Racing en AC Motorsport en behaalde uiteindelijk de overwinning in de TCE-divisie bij de Hankook 12H MUGELLO. Alle drie de teams begonnen op zaterdagmorgen met een identiek aantal ronden aan het tweede deel van de 12-uursrace. Na de herstart kwam de Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Ivo Breukers / Rik Breukers) gelijk sterk voor de dag en streed gedurende het eerste uur deur aan deur met de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Mathieu Detry) en de NKPP Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR (#175, Harry Hilders / Gijs Bessem). Dankzij een perfecte pitstopstrategie tijdens meerdere code-60-fases bouwde het CUPRA-team uiteindelijk een voorsprong van twee ronden op en behaalde daarmee de eerste TCE-divisiezege in de 24 SERIES sinds de Hankook 12H MONZA van vorig jaar. Na 310 ronden op het 5,245 kilometer lange Autodromo Internazionale del Mugello kwam Rik Breukers als winnaar over de eindstreep.

12H Mugello TCR winnaars
De Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR Nr101 met Ivo en Rik Breukers

“We hadden geluk met de code-60’s”, zei Rik Breukers tegen Ben Constanduros van radiolemans.com. “In de eerste helft van de race had iedereen precies dezelfde strategie, waardoor de eerste drie auto’s constant binnen 20 seconden van elkaar zaten. Daarmee was de race echt spannend en uiteindelijk pakte onze strategie heel erg goed uit. We hadden een flinke voorsprong en hoefden de race alleen nog maar uit te rijden. In de TCR-klasse van de 24H SERIES is de competitie altijd heel sterk, dus daarom is het des te mooier, echt voor de overwinning te kunnen meestrijden. Een klein foutje en je bent meteen kansloos!”

12H Mugello TCR 2021 2
De NKPP Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR Nr175 met Harry Hilders en Gijs Bessem

Wat pech voor AC Motorsport bij een code 60 betekende dat NKPP Racing uiteindelijk bij de laatste pitstops van de TCR-klasse de tweede plaats kon overnemen. Aan de finish bedroeg het verschil tussen de beide teams slechts 17 seconden.

De Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR (#1, Marcus Menden / Walter Reho / Emil Heyerdahl / Constantin Kletzer) leek na een lastig weekeinde op weg naar de vierde plaats, totdat in het laatste kwartier een veerpoot van de Volkswagen brak. Daardoor kreeg de RC2 Junior Team by Cabra Racing-CUPRA Leon Competición TCR (#108, Rubén Fernández / Victor Fernández / Felipe Fernández) de vierde plaats in de schoot geworpen, een prima resultaat bij de eerste deelname van de auto aan de serie.

12H Mugello TCR 2021 2
De Speed Lover Nr206 met Kurt Hensen en Philippe Wils behaalde een verdiende overwinning bij hun eerste deelname met de Porsche 718 Cayman GT4 CS in de TCX-klasse

991-titelverdediger Speed Lover (#206, Kurt Hensen / Philippe Wils) behaalde een verdiende overwinning bij de eerste deelname met de Porsche 718 Cayman GT4 CS in de TCX-klasse. Het Belgische team beëindigde een foutloze race op de zesde plaats algemeen in de TCE-divisie, voor de JUTA Racing junior-CUPRA TCR (#121, Audrius Navickas / Aurimas Jablonskis / Nerijus Baliunas / Algirdas Gelžinis / Ignas Gelžinis).

12H Mugello TCR 2021 3
De CWS Engineering-Ginetta G55 met Nr278 in de problemen, bemand door Colin White, Jean-Francois Brunot en James Kell

Ondanks meerdere problemen in de loop van het weekeinde werd de CWS Engineering-Ginetta G55 (#278, Colin White / Jean-Francois Brunot / James Kell) verdiend tweede in de klasse, voor de JR Motorsport-BMW E46 GTR (#202, Bas Schouten / Coos Schouten / Dirk Schouten), die in de beginfase veel problemen met de ophanging had.

In combinatie met de tweede plaats in de klasse bij de Hankook 24H DUBAI in januari leidt CWS Engineering nu in de tussenstand van de TCE-divisie, maar de voorsprong op AC Motorsport (#188) bedraagt slechts één punt.

12H Mugello TCR 2021 4
Een familieaangelegenheid, de Nr202-JR Motorsport-BMW E46 GTR met Bas, Coos en Dirk Schouten

De zusterauto van JR Motorsport, de BMW M3 F80 (#203, Ted van Vliet / Ward Sluys / Sandra van der Sloot) viel op dramatische wijze uit, nadat de motorkap op weg naar de eerste bocht in tweeën brak. De Lotus PB Racing-Lotus Elise Cup PB-R (#205, Denis Bonvini / Luca Flaccadori / Franco Nespoli / Maurizio Fortina / Alberto Grisi) viel slechts een paar ronden later uit, vermoedelijk vanwege motor- en elektronicaproblemen.

12H Mugello TCR 2021 5
De Nr203-BMW M3 F80 van Ted van Vliet, Ward Sluys en Sandra van der Sloot

Na een lastige race inclusief een aanrijding met de Equipe Verschuur-Renault completeerde de Elite Motorsport-Volkswagen Golf GTi TCR DSG (#147, Simone Patrinicola / Pierluigi Alessandri / Gianvito Rossi) de top tien in de TCE-divisie bij de eerste deelname van het Italiaanse team aan de serie.

De volgende lange-afstandsrace van de 24H SERIES powered by Hankook is op 23 en 24 april, de Hankook 12H CIRCUIT PAUL RICARD. Op 22 en 23 mei organiseert CREVENTIC vervolgens de Hankook 12H HOCKENHEIMRING. Nadere informatie, de kalender en kampioenschapsstanden zijn te vinden via www.24hseries.com.

12H Mugello TCR 2021 6
Fraaie auto, maar uitgevallen vanwege technische problemen, de Nr205-Lotus PB Racing-Lotus Elise Cup PB-R van Denis Bonvini, Luca Flaccadori, Franco Nespoli, Maurizio Fortina en Alberto Grisi

Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS