Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

12 Hours of Sebring: Porsche scoort 1-2 overwinning bij afscheid fabrieksteam van de Amerikaanse racerij

Uitgegeven door Peter Vader • 17 november 2020 15:04 • Print artikel

In de Verenigde Staten vormde de 68e editie van de jaarlijkse 12-uursrace van Sebring de afsluiting van het seizoen 2020 in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Normaliter vindt de klassieker in Florida in maart plaats, maar dit jaar moest het evenement worden verschoven. Voor Porsche was het optreden in Sebring bijzonder, want met deze race kwam na zeven zeer succesvolle seizoenen een einde aan de deelname van het Porsche-fabrieksteam aan de GTLM-klasse van het IMSA-kampioenschap.

null
Een paar paraderonden met naast de actuele auto’s met de Amerikaanse vlag, ook de Porsches in Mobil 1-, Brumos- en Coca-Cola-kleuren uit voorgaande jaren

Amerikaanse vlag naast de Porsches in Mobil 1-, Brumos- en Coca-Cola-kleuren
Speciaal voor deze gelegenheid waren de beide fabrieks-911 RSR’s voorzien van een uitmonstering in de kleuren van de Amerikaanse vlag. Voorafgaand aan de wedstrijd reden vijf Porsches 911 RSR in speciale kleurenschema’s (naast de actuele auto’s met de Amerikaanse vlag ook de Porsches in Mobil 1-, Brumos- en Coca-Cola-kleuren uit voorgaande jaren) enkele paraderonden op het circuit. Het afscheid was zeer succesvol, want ook in Sebring behaalde het Porsche-fabrieksteam de eerste twee plaatsen in de klasse.

null
De overwinning in Sebring was voor de Brit Nick Tandy, de Fransman Fred Makowiecki en de Nieuw-Zeelander Earl Bamber in de Porsche met het startnummer 911

Derde Sebring-zege op rij voor Porsche, in totaal 21 overwinningen uit 75 races
De overwinning in Sebring was voor de Brit Nick Tandy, de Fransman Fred Makowiecki en de Nieuw-Zeelander Earl Bamber in de Porsche met het startnummer 911. Tandy en Makowiecki hadden ook in de afgelopen twee jaren met Porsche al de klasse tijdens de 12 Uur van Sebring gewonnen. Inclusief het actuele succes sluit Porsche de deelname van het fabrieksteam aan de GTLM-klasse van het IMSA-kampioenschap af met 21 overwinningen uit 75 races. Met de andere fabrieks-Porsche onder het startnummer 912 completeerden de Belg Laurens Vanthoor, de Zwitser Neel Jani en dubbelstarter Earl Bamber het succes door in Sebring als tweede in de klasse te eindigen.

null
De overwinning in Sebring was voor de Porsche met het startnummer 911: “Er is geen betere manier om een fabrieksprogramma af te sluiten dan met deze 1-2 overwinning"

GTD-klassezege voor Wright Motorsports met 911 GT3 R
In het IMSA-kampioenschap is de GTD-klasse het domein van klantenteams, hier wordt gereden met auto’s volgens GT3-reglement, zoals de Porsche 911 GT3 R. En ook in deze klasse was er in Sebring succes voor Porsche: het Amerikaanse team Wright Motorsports eindigde met de 911 GT3 R, bestuurd door coureurs Patrick Long en Ryan Hardwick, beide uit de VS, en Jan Heylen uit België, bovenaan in de klasse. Pascal Zurlinden, hoofd fabrieks-autosport bij Porsche, zei: “Er is geen betere manier om een fabrieksprogramma af te sluiten, en dan ook nog de 1-2 bij het FIA WEC in Bahrein, en de overwinningen voor onze klantenteams Wright Motorsports in Sebring en Team Project 1 in Bahrein. Een ongelooflijk succesvolle dag voor Porsche Motorsport.”

USA_Porsche_Nr911_farewell

USA_Porsche_Nr912_farewell

USA_Porsche_team_thank_you_and_farewell

USA_Porsche_thank_you_farewell_pitstop

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS