Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

12 Hours Sebring - Cadillac-coureurs Renger van der Zande en Pipo Derani zijn het niet eens… + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 20 maart 2021 21:01 • Print artikel

Na de eerste minuten van de 12 Hours of Sebring waren twee coureurs het oneens over een incident, waarbij de één de ander 'een wereldkampioen bij de springpaarden' noemde. Pipo Derani probeerde Renger van der Zande te passeren op weg naar bocht 17 in de 46e minuut van de race, toen hij in de muur werd gedwongen toen Van der Zande probeerde om de Nr23 Heart of Racing Team Aston Martin Vantage GT3 aan zijn buitenkant te ontwijken. Derani's Nr31 Action Express Racing Cadillac DPi-V.R werd in de binnenmuur gedwongen en liep schade op aan de achterkant van de auto. Hij keerde na drie ronden terug in de baan, na een pitstop voor uitgebreide reparaties.

Nr01_Renger_van_der_Zande_en_Pipo_Derani

Wereldkampioen bij het paardenspringen
Renger van der Zande, wiens Nr01 Chip Ganassi Racing Cadillac DPi-V.R niet beschadigd was, zei dat Derani niet had moeten proberen de pass te maken. "Ik denk dat Pipo aan paardenspringen zou moeten doen, weet je?", zei een geïrriteerde Van der Zande. “Hij zou een wereldkampioen bij het paardenspringen worden. Hij denkt dat hij over mensen kan heenlopen, in plaats van ze gewoon op een leuke manier te passeren. "

“Het wordt een beetje vervelend”
Derani bleef in de pole-winnende Nr31 Whelen Engineering Racing Cadillac rijden op de zevende plaats in de klasse en de 21e overall. Zijn race engineer, Tim Keene, bestreed de beslissing van de IMSA-race control om Renger van der Zande geen penalty te geven. "We zijn het daar duidelijk niet mee eens," zei Keene. “We hadden de juiste positie ten opzichte van de Nr01, en we hadden het gevoel dat ze ons zojuist tegen in de muur hadden gedwongen. Wij lijken altijd de brug te moeten slaan in dit soort situaties. Het wordt een beetje vervelend."

“Hij is gewoon te wild”
Ondertussen bleef Van der Zande kritiek leveren op Derani's agressieve rijstijl. "De laatste vijf, zes races zagen we hem allerlei bewegingen zoals deze doen", zei van der Zande. 'Ik bedoel, ik vind hem leuk. Hij is een geweldige kerel om mee te praten. Maar op de baan is hij gewoon te wild. Hij was bijna vier auto's tegelijk aan het wegvagen in die laatste bocht, met nummer 17. "Pipo moet gewoon eens kalmeren. Hij heeft zichzelf nu al zo vaak buiten spel gezet. Ik vind het gewoon sneu voor zijn team. Ze hebben een snelle auto. Ze hadden de juiste auto, om vandaag te winnen. Ik snap echt niet wat hij probeerde te doen. Die muur staat er al 40 jaar!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS