Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

10 Uur van Suzuka geannuleerd: "We vragen om begrip voor deze niet te voorkomen annulering"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2020 16:20 • Print artikel

De 10 uur van Suzuka is geannuleerd vanwege de COVID-19 pandemie. Daarmee vervalt een ronde van de Intercontinental GT Challenge. Het besluit volgt op het verplaatsen van de 24 uur van Spa naar oktober. Het verschuiven van de wedstrijd was niet mogelijk door de preventieve COVID-19 maatregelen die er zowel internationaal als in Toyota" target="_blank">Japan zijn gedurende de zomer.

“We hebben besloten om de BH Auction SMBC Suzuka 10 Uur endurance race te annuleren in het licht van het karakter van het evenement met de vele deelnemers die vanuit Europa en andere landen over de wereld komen”, aldsu Kaoru Tanaka van Mobiltyland Corporation. “We willen onze spijt betuigen aan alle fans die er naar uitkeken om de 10 uur van Suzuka te bezoeken en alle andere belanghebbenden die betrokken zijn bij dit race evenement en vragen om hun begrip voor deze niet te voorkomen annulering.”

De SRO Motorsport Groep werkt ondertussen aan een mogelijke kans om het vijfde evenement van het ITGC-seizoen ergens ander te houden. Een beslissing hierover wordt eind juni verwacht. Op dit moment staat de 8 uur van Indianapolis voor 2-4 oktober, gevolgd door Spa op 22-25 oktober en dan afsluitend de 9 uur van Kyalami van 19-21 november.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS