Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

1-2 voor Toyota in Portugal; Robin Frijns (P4) beste Nederlander in de LMP2 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2021 04:03 • Print artikel

Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley hebben in Portugal de tweede wedstrijd van het seizoen van het FIA World Endurance Championship gewonnen. Het drietal won de wedstrijd nadat er van positie werd gewisseld in de slotfase van de 8 uur van Portimao.

Toyota Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima, Brendon Hartley


Buemi ging voorbij aan de zusterauto met nog tien minuten te gaan en won de wedstrijd nipt voor zijn teamgenoot. De wissel werd gemaakt nadat Buemi eerder teamgenoot Lopez voorbij had laten gaan. De Zwitser had de leiding in de wedstrijd gepakt met nog een half uur te gaan, toen Lopez naar de pits moest om genoeg brandstof binnen te halen om het einde te halen. Deze extra beurt was niet nodig voor de andere Toyota GR010 Hybrid.

Vervolgens was het Lopez die hard toereed naar zijn teamgenoot en Buemi ook voorbij ging, maar daarna werd teruggewisseld. Alpine Endurance Team eindigde op een minuut en zes seconden. Het team vertrok van pole position, maar kon de langere stints van Toyota niet bijbenen. Het zorgde voor een extra pitstop voor het Franse team.

Glickenhaus eindigde op 54 ronden van de winnaar, nadat de bolide met een van de GTE-Am auto’s in aanraking kwam. Het debuterende team moest daarvoor een lange stop maken voor reparaties.

LMP2

In de LMP2 won Antonio Felix da Costa met zijn teamgenoten, zijn thuiswedstrijd. Met een late inhaalactie op zijn JOTA-teamgenoot Tom Blomqvist sleepte de Portugees met Roberto Gonzalez en Anthony Davidson de overwinning binnen. Blomqvist reed met Sean Gelael en Stoffel Vandoorne naar de tweede plek. Paul di Resta, Wayne Boyd en Phil Hanson snelden met de auto van United Autosports naar de derde plek. Beste Nederlander was Robin Frijns, die samen met Team WRT-collega’s Charles Milesi en Ferdinand Habsburg naar de vierde plek reden. Beitske Visser reed met haar team naar de zesde positie, Racing Team Nederland kende een ongelukkig weekend. Door een aanvaring met een GTE-auto moest de auto langdurig voor reparatie de pits in. Het team met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert werd daardoor voorlaatste LMP2 op de tiende plek.

Klik hier voor de uitslag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS