Formule 1

'We zullen hem iets bieden' - Helmut Marko's grote Liam Lawson-update nu de geruchten over 2025 aanhouden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2024 07:30

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft onthuld dat het team Liam Lawson een racestoeltje 'zal aanbieden' voor het F1-seizoen 2025, temidden van de toenemende speculatie over de toekomst van Daniel Ricciardo.Liam Lawson RB F1


Ricciardo, die eerder deze week 35 jaar werd, vecht voor zijn F1-toekomst omdat hij sinds zijn terugkeer op de grid twaalf maanden geleden zwaar teleurgesteld is.
Eerder dit jaar onthulde Marko dat een clausule in het contract van Lawson, die indruk maakte tijdens een periode van vijf races toen hij de geblesseerde Ricciardo afgelopen herfst verving, de Nieuw-Zeelander in staat stelt om weg te lopen bij Red Bull als hij niet wordt gepromoveerd naar een permanente racestoel voor 2025.Nadat vorige maand nieuwe deals werden aangekondigd voor Sergio Pérez en Yuki Tsunoda, is dat van Ricciardo het enige onbevestigde stoeltje voor de twee teams van Red Bull voor volgend seizoen.


Voorafgaand aan de thuisrace van het team in Oostenrijk voerde Marko de druk op Ricciardo op door toe te geven dat RB 'een plek zal moeten vinden' voor Lawson op bevel van de aandeelhouders van Red Bull, die graag zien dat de outfit uit Faenza terugkeert naar hun roots als een team om jonge coureurs op te leiden.

Hij vertelde aan de Kleine Zeitung in Oostenrijk: "De aandeelhouders hebben duidelijk gemaakt dat het een juniorteam is en daar moeten we naar handelen. Het doel was dat Ricciardo met uitzonderlijke prestaties in aanmerking zou komen voor Red Bull Racing. Dat stoeltje is nu van Sergio Pérez, dus dat plan is niet langer geldig. We moeten daar binnenkort een jonge coureur inzetten. Dat zal Liam Lawson zijn."
Marko vertelde het Duitse Bild: "We zullen hem iets aanbieden. Een cockpit voor volgend jaar. Het is duidelijk dat RB een juniorteam is. Dat is ook intern gecommuniceerd en iedereen heeft dat begrepen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS