Formule 1

'We leken wel een clown' - Max Verstappen hekelt GP van Las Vegas-openingsceremonie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 18:35

LAS VEGAS - De Grand Prix van Las Vegas hield woensdagavond een uitbundige openingsceremonie om de coureurs aan de fans voor te stellen en Max Verstappen had die liever overgeslagen. De Formule 1 en de organisatoren van de race keren voor het eerst sinds 1982 terug naar Sin City en trekken alles uit de kast om ervoor te zorgen dat het evenement dit weekend van begin tot eind een spektakel wordt.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Tijdens de show van woensdag waren er optredens van Kylie Minogue, will.i.am en Thirty Seconds to Mars en een optreden van Cirque du Soleil.

De coureurs maakten kennis met een lichtshow. Verstappen was niet onder de indruk. "Voor mij kun je dit overslaan", zei de regerend wereldkampioen. "We staan daar gewoon en zien eruit als clowns."

Op de vraag of hij met zijn klachten naar de bazen van de Formule 1 zou stappen, zei hij volgens ESPN: "Ik weet het niet, ik denk dat ze nog steeds geld verdienen, of ik het nou leuk vind of niet. Het is niet aan mij. Maar ik ga ook niet doen alsof. Ik geef gewoon altijd mijn mening over positieve en negatieve dingen. Zo ben ik gewoon."

"Sommige mensen vinden de show wat leuker, ik vind het helemaal niks. Ik ben opgegroeid met het kijken naar de prestatiekant van de dingen. Ik ben graag in Vegas, maar niet zozeer om te racen. We zijn geen belanghebbenden. We doen gewoon mee. Zij beslissen wat ze doen, toch? Ik zou hetzelfde doen als ik eigenaar was, ik zou niet naar de coureurs luisteren. Het is mijn sport, ik zou ermee doen wat ik wil."

Het is niet alleen de openingsceremonie waar Verstappen kritiek op had. Hij is ook niet zeker over wat de race tijdens de Grand Prix van Las Vegas zal opleveren. Hoewel het een circuit is met 17 bochten en een recht stuk van bijna 2 kilometer over de Strip, zegt Verstappen dat het ‘niet zo spannend' is.

"Er zijn niet veel bochten om eerlijk te zijn... Ik weet het niet", zei hij. "Het hangt er waarschijnlijk ook een beetje vanaf hoe gripvast de baan is. Het ziet er niet naar uit dat hij veel grip heeft, maar we gaan met de stroom mee. Ik denk niet dat het zo spannend is, dat is het enige. Voor mij is een stratencircuit niet zo spannend, zeker niet met deze nieuwe auto's, ze zijn gewoon te zwaar. Als je weinig grip hebt, helpt dat niet. Het landschap ziet er prachtig uit als je over de Strip rijdt, maar het circuit zelf is niet zo spannend. Het is veel leuker om in een F1-wagen te rijden met veel hogesnelheidsbochten, maar hier zijn er niet veel hogesnelheidsbochten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS