Formule 1

'Vreemd dat er toen geen straf kwam' - Helmut Marko herinnert zich Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juni 2024 07:00

Dr. Helmut Helmut Marko noemt het 'vreemd' dat Lewis Hamilton niet werd bestraft toen hij de laatste ronde van de GP van Groot-Brittannië van 2020 op drie wielen aflegde, maar Sergio Pérez wel in de afgelopen Grand Prix van Canada.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


Hamilton reed lek in de laatste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2020. Zijn linker voorband verloor stukken rubber tijdens de laatste ronde van de race om die te winnen voor Max Verstappen.

Marko vindt het 'vreemd' dat Hamilton toen niet werd bestraft, maar Sergio Pérez nu wel in Canada. De Mexicaanse coureur spinde in ronde 53 van de Grand Prix en raakte met de achterkant van zijn RB20 de vangrail en beschadigde de achtervleugel van zijn RB20. Red Bull vond dat de auto 'in orde' was en reed hem terug naar de pits, waar Pérez uitviel.

“Een gridstraf van drie plaatsen voor Pérez in Spanje omdat hij zijn beschadigde auto naar de pits bracht in plaats van hem aan de kant te zetten in Montreal", schreef Marko in zijn Speedweek-column. "Dat is een te zware straf, want in een race met wisselende omstandigheden moet je je auto terugbrengen, vooral als niet meteen duidelijk is hoe de schade eruit ziet.”

"Pérez' achteruitkijkspiegels waren vies en hij kon niet zien hoe de achterkant eruit zag. Wij daarentegen konden aan de data zien dat de ophanging in orde was. We proberen de auto terug te brengen en, idealiter, weer voor punten te kunnen vechten. De racestewards kondigden toen aan dat er delen van zijn auto waren afgevallen. Maar ik herinner me dat Lewis Hamilton ooit op drie wielen over de finish kwam op Silverstone en won. Vreemd dat er toen geen straf was.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS