Formule 1

'Verknald' - Schumacher legt uit hoe Lando Norris en McLaren de GP van Spanje verloren!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2024 11:01

Ralf Schumacher zegt dat Lando Norris en McLaren hun kansen om te winnen hebben 'verknald'. Norris had in Spanje twee seconden langer nodig dan Max Verstappen om de finishvlag te passeren. Hoewel Norris bij de Grand Prix van Spanje op poleposition stond en Verstappen met 0,02 seconde had overtroffen, moest hij genoegen nemen met de tweede plaats in de Grand Prix. Waar had hij het laten liggen?

Lando Norris McLaren F1


Norris vertrok goed van de lijn voordat hij naar de rechterkant van de baan ging om Verstappen af te dekken. Dat opende echter de deur voor George Russell.
De Mercedes-coureur, die op P4 stond, maakte gebruik van de slipstream in de lange aanloop naar bocht één om Norris en Verstappen achter zich te laten en ze allebei te passeren, nadat hij de hele linkerhelft van de baan had gekregen om zijn lijn te kiezen.

Als derde aan het begin van de race koos McLaren voor een lange eerste stint om Norris frissere banden te geven en de optie te creëren voor een set softs voor zijn laatste stint. Maar omdat hij concurrerende coureurs moest passeren voordat alleen hij en Verstappen in de race waren voor de overwinning, kwam Norris 2,2 seconden tekort op de streep.

Schumacher denkt dat de start van Norris en het wachten van McLaren met het wisselen van banden de Brit een tweede F1 Grand Prix-zege heeft gekost. "Eerst en vooral", zei de Sky Deutschland-commentator, "verprutste Lando Norris de race omdat hij de start verloor, maar het gat dat hij moest dichten, had voorkomen kunnen worden als hij eerder binnen was gekomen. Dan had hij zijn tempo kunnen bepalen en de achtervolging kunnen inzetten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS