Formule 1

'Veel moeilijker nu Red Bull domineert' - Silverstone-baas wijst naar Max Verstappen als Britse GP-tickets blijven liggen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 juni 2024 19:01

Silverstone-directeur Stuart Pringle heeft gezegd dat de dominantie van Max Verstappen het 'een stuk moeilijker' heeft gemaakt om snel tickets te verkopen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië dit jaar.

Max Verstappen wint op Silverstone F1


Hoewel er dit jaar nog steeds wordt gerekend op een bezoekersaantal van 465.000 tot 470.000 fans op Silverstone, is dat iets minder dan de 488.000 tijdens het raceweekend van vorig jaar. De bewuste lichte capaciteitsvermindering en de dominantie van Verstappen en Red Bull worden genoemd als redenen voor de tragere kaartverkoop.

De kaarten voor de afgelopen twee jaar waren snel uitverkocht, maar dat was deze keer niet het geval. Er is nog steeds een handvol kaarten beschikbaar.

"Historisch gezien hebben we altijd tot het einde moeten promoten, maar er was zeker een duidelijke terugslag na Covid", vertelde Pringle aan Autosport. "Dat was niet uniek voor motorsport of Formule 1. Sterker nog, het was te zien in andere sporten en entertainmentevenementen."

"Maar als er een grote kans is op dezelfde winnaar en het gevaar uit de sport wordt gehaald, haalt dat de scherpe kantjes eraf. Vorig jaar was het erg repetitief voor wat betreft de dominantie van één team en dit seizoen gingen ze op dezelfde manier van start.

"Dingen veranderen nu misschien en ik erken dat we een aantal jaren hebben gehad waarin een Britse coureur het kampioenschap domineerde, en dat vonden we als Britse promotor niet zo erg. Maar het is zeker een stuk moeilijker geweest nu Red Bull en Max Verstappen domineert."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS