Formule 1

'Te aardige' Esteban Ocon haalt uit naar Alpine: "Het team heeft zijn deel niet gedaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2024 19:25

Esteban Ocon zegt dat Alpine ‘zijn deel van het werk' niet heeft gedaan toen het team Pierre Gasly niet opdracht gaf om hem P9 terug te geven in de laatste ronde van de Grand Prix van Canada. Esteban Ocon, die Alpine aan het einde van dit seizoen verlaat, was gefrustreerd over het team in de laatste teamorderruzie bij Alpine.

Esteban Ocon Alpine F1


Ocon werd laat in de race in Montreal ingehaald door Daniel Ricciardo, waarna zijn teamgenoot Gasly vlak achter hem zat en Alpine hem vertelde dat hij plaats moest maken voor zijn landgenoot. Na enige discussie met zijn race-engineer Josh Peckett liet hij Gasly door bij bocht 8 in de voorlaatste ronde, ondanks dat hij dacht dat het een ondankbare taak was.

Toen Gasly Ricciardo niet kon inhalen, vond Ocon dat zijn teamgenoot de positie had moeten teruggeven. Hij kreeg toen te horen dat 'de auto's niet van plaats wisselen'.

De Fransman was gefrustreerd en vertelde Peckett dat hij zijn werk had gedaan 'maar jullie deden niet wat jullie moesten doen'. Het is een sentiment dat hij herhaalde toen hij de media te woord stond nadat hij zijn A524 als tiende over de finish had gebracht, één positie achter Gasly. “Vandaag heb ik mijn deel van het werk gedaan”, zei hij. “Maar het team heeft zijn deel van het werk niet gedaan.”

"Ik ben altijd een teamspeler geweest en ik heb de instructies die ik kreeg altijd gerespecteerd - dat is altijd zo geweest en dat heb ik vandaag nog eens laten zien. Maar de aardige jongen zijn, loont niet altijd in de Formule 1 en dat zit me behoorlijk dwars."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS