Formule 1

"Raadpleeg een psychiater!” - Toto Wolff bijt van zich af; sabotageverhalen definitief naar het rijk der fabelen!

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juni 2024 08:01

Mercedes zit weer in een goede flow. De updates werpen hun vruchten af. Dat geeft hoop voor de Duitsers, want het seizoen telt nog veertien Grands Prix, dus er is nog steeds kans om hoog te eindigen in het F1-wereldkampioenschap. Zeker nu blijkt dat Ferrari zijn uitstekende vorm niet kan vasthouden. Het is het bewijs hoe close alle teams zijn in hun strijd om de punten. Het ene moment race je vooraan mee, een Grand Prix later moet je opletten dat je niet de hekkensluiter bent. Bovendien was het niet George Russell maar Lewis Hamilton die zich tijdens de GP van Spanje profileerde. Hij greep de derde plaats en belandde daarmee voor het eerst dit seizoen op het podium.

Lewis Hamilton F1 Mercedes GP Spanje P3

Opsteker
Een opsteker voor de zevenvoudig wereldkampioen. Maar bovenal het bewijs dat er dat ze bij Mercedes hem niet lopen te saboteren, omdat hij naar Scuderia Ferrari vertrekt. Toto Wolff had de beschuldiging onmiddellijk tegengesproken, maar kon niet voorkomen dat het verhaal alweer de ronde deed. Nooit goed voor je imago...

"Raadpleeg een psychiater!”
Toto Wolff: “Ik weet niet wat sommige complottheoretici en gekke mensen daar denken. Lewis maakt al twaalf jaar deel uit van het team, we hebben een vriendschap, we vertrouwen elkaar. We willen dit verhaal op een positieve manier afsluiten, we willen onze relatie vieren. Als je dit allemaal niet gelooft, kun je dan wel geloven dat we het constructeurskampioenschap willen winnen en dat een deel van het constructeurskampioenschap eruit bestaat dat beide auto’s winnen. Dus aan al deze gekke mensen: raadpleeg een psychiater!”

Geen respect
Toto Wolff ging in een interview na de race hier nog even op door: "Ik respecteer deze complottheoretici helemaal niet, omdat ze geen hersens hebben. We willen een auto die races en kampioenschappen wint. Iedereen die dit niet begrijpt, moet eens naar een andere sport kijken. Het is goed om te zien dat Lewis een geweldig weekend heeft gehad, want hij zit al een tijdje in de problemen en de strategie heeft niet gewerkt."

Nog niets verloren...
Gelukkig voor Lewis Hamilton kon hij afgelopen weekend terugkeren naar het podium, een plek die de man uit Stevenage verdient. Nu afwachten hoe de rest van het seizoen zich ontwikkelt. Er is nog niets verloren, maar F1-wereldkampioen worden met Mercedes zit er dit jaar voor hem waarschijnlijk niet meer in! Daar is Max Verstappen te sterk voor.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS