Formule 1

'Ik kon doodgaan' - Carlos Sainz' afschuwelijke verhaal over blindedarmontsteking en een spoedoperatie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juni 2024 07:00

Ferrari-coureur Carlos Sainz heeft het volledige verhaal verteld van zijn blindedarmontsteking tijdens de Grand Prix van Saoedi-ArabiŽ 2024, nadat artsen hem hadden gewaarschuwd dat hij dood had kunnen gaan zonder een spoedoperatie.

Carlos Sainz Ferrari F1 Jeddah


Sainz vertelde in de podcast van Nude Project hoe zijn omstandigheden verslechterden voordat hij besloot naar het ziekenhuis te gaan, waar artsen hem vertelden dat hij 'gek' was omdat hij wilde racen in Jeddah.

"Op donderdagochtend begon ik me vreselijk te voelen. Ik had hoge koorts en ik kon niet stoppen met naar de wc gaan. Ik was 24 uur lang erg ziek. Op vrijdag moest ik in de auto stappen voor de vrije training en begon ik van alles in te nemen om de diarree en de koorts te kalmeren."

"Het lukte me om het een beetje naar beneden te krijgen en ik dacht dat als ik de pillen kon combineren met de lage koorts en niet steeds naar het toilet hoefde voordat ik ging rijden, ik in de F1-auto kon stappen. Het waren de zwaarste twee trainingen uit mijn hele carriŤre. Jeddah is ook een erg fysiek veeleisend circuit vanwege de snelle bochten en het was erg warm. Ik had het zwaar te verduren."

"De volgende dag was het om 6 uur 's ochtends nog steeds hetzelfde en ik dacht dat het geen virus kon zijn. Ik was meer opgefokt dan twee dagen ervoor, dus ik besloot naar het ziekenhuis te gaan. Ze deden testen en bevestigden: 'Je hebt een blindedarmontsteking.'"

"Ze vroegen me: 'Hoe lang ben je al zo?' Ik zeg twee dagen en ze zeiden: 'Als de blindedarm barst, loop je het risico te sterven en duurt de operatie drie keer zo lang.' Maar ik dacht nog steeds alleen maar aan F1 en ik wilde racen en ik zei: 'Als je me iets sterks geeft zodat ik de race kan doen en morgen kan komen voor de operatie?'"

"Ze zeiden 'nee' omdat er iets heel ernstigs zou kunnen gebeuren en ik dood zou kunnen gaan als mijn blindedarm zou barsten. Ik zei: 'Okť, opereer me, maar ik heb de race in AustraliŽ over twee weken. Zal ik klaar zijn voor AustraliŽ?' Ze zeiden dat het erg krap zou zijn en dat ik er niet aan moest denken en dat we zouden zien hoe ik me na de operatie zou voelen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS