Formule 1

'Ik heb veel ergere dingen meegemaakt' - Toto Wolffs oordeel en er komen nog meer nieuwe onderdelen aan voor Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2024 05:03

Toto Wolff heeft zijn coureurs zien vechten om de derde plaats en zegt dat hij 'veel ergere dingen' heeft gezien dan het late gevecht tussen George Russell en Lewis Hamilton in Montreal.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Gestart vanaf poleposition op het Circuit Gilles Villeneuve, zorgden kostbare fouten ervoor dat Russell in de laatste ronden vijfde lag achter zijn teamgenoot en Oscar Piastri.

In de slotfase was het echter Russells beurt om aan te vallen. Hij passeerde Piastri en kwam vervolgens dichter bij Hamilton, die op harde banden reed tegen de mediumbanden van Russell.

“We zijn aan het racen”, kreeg Russell over de radio te horen. “Denk eraan, het spreekt voor zich dat je het netjes moet houden.”

Russell kwam aan de binnenkant van zijn teamgenoot bij Mercedes in bocht 14 in ronde 68 van de 70 ronden tellende race en zei dat hij wist dat hij Hamilton kon 'vertrouwen' in hun gevecht. Maar hoewel het ongetwijfeld een spannend moment was voor de pitmuur van Mercedes, zegt Wolff dat hij 'ergere dingen' heeft meegemaakt.

Russell en Hamilton vermeden het drama in Canada en finishten als derde en vierde, Mercedes' eerste Grand Prix-podium van dit seizoen en hun beste puntentotaal. “Sinds Imola hebben we de juiste stappen genomen en onderdelen op de auto gezet die werken”, aldus Wolff. “We lijken vooruit te gaan. Er komen nieuwe onderdelen aan in Barcelona, dus ik hoop dat we dit positieve traject kunnen voortzetten.”

“We hebben zoveel nieuwe onderdelen meegenomen die milliseconden hebben bijgedragen aan betere prestaties. Dat was een enorme inspanning van de fabriek. Beetje bij beetje voegen we meer ‘prestatie’ toe."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS