Formule 1

"Formule 1 is pas halverwege en we hebben gezien hoe snel de hiërarchie kan veranderen van race tot race"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 juli 2024 11:02

Visa Cash App RB-teambaas Laurent Mekies kon als liefhebber van de racesport echt genieten van het geboden spektakel in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Voor de Racing Bulls was de 2024 British Grand Prix een harde dobber. Het snelle karakter van Silverstone was niet echt geschikt voor hun raceauto.

Visa Cash App RB 2024 British Grand Prix

"Dit weekend was een geweldige reclame voor de Formule 1 en heeft aangetoond dat de sport weliswaar een fantastische groei doormaakt in nieuwe markten, maar dat klassieke locaties zoals Silverstone nog steeds zoveel te bieden hebben. Het enorme publiek heeft duidelijk genoten en we mogen ze feliciteren met het feit dat ze hun enthousiasme niet hebben laten bederven door het slechte weer."

"Van onze kant is het duidelijk dat het snelle karakter van dit circuit onze auto niet bijzonder goed ligt en dat we niet zijn waar we willen zijn, namelijk in het middenveld domineren zoals we eerder in het seizoen deden. Maar we komen thuis van deze triple header met weer een welverdiend punt voor Yuki en het team, die sterk presteerden in moeilijke wisselende omstandigheden. Daniel zat achter dezelfde hechte groep in het middenveld en eindigde ondanks een goed gevecht buiten het puntklassement. Deze race is pas halverwege het seizoen, de 12e van 24 ronden en we hebben gezien hoe snel de hiërarchie kan veranderen van race tot race, van voorin tot achterin. Het is meer dan ooit een ontwikkelingsrace en iedereen in Faenza en Bicester is hard op zoek naar de broodnodige volgende stap in de prestaties van onze auto."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS