Formule 1

"Ferrari heeft alle stukjes van de puzzel voor Adrian Newey", zegt Newey's oud-collega

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 19 juni 2024 17:08

Mark Preston heeft een interview met OLBG gegeven over zijn oud-collega bij McLaren: Adrian Newey. Preston, zelf voormalig hoofdontwerper van McLaren F1, geeft daarin een inkijkje in de zaken die belangrijk zijn voor een topontwerper in de wereld van de Formule 1.

Ferrari

"Ferrari heeft veel puzzelstukjes als het gaat om het aantrekken van Adrian Newey, ze hebben de beste coureurs en Lewis Hamilton is duidelijk een grote aantrekkingskracht. Ze hebben een geweldig motorprogramma, een geweldige teambaas en veel goede ingenieurs. Als Adrian en Lewis samenwerken, zou dat het beste technische talent aantrekken. Ferrari heeft dus zeker alle stukjes van de puzzel om alles samen te brengen, het zal fascinerend zijn om te zien hoe het allemaal uitpakt. Adrian Newey zal in zijn volgende rol op zoek gaan naar prikkels."

"Adrian Newey is gelinkt aan Ferrari, maar waar hij terechtkomt zal alles te maken hebben met het pakket dat ze te bieden hebben, waarbij de vijf belangrijkste gebieden de motor, de banden, de coureurs, de middelen en de mensen zijn. Je moet al die stukjes van de puzzel hebben en het is aan hem om al die dingen uit te zoeken, die we van buitenaf niet altijd kunnen zien. Meer dan één van de topteams beschikt over veel puzzelstukjes die zijn volgende zet tot een zeer moeilijke beslissing zullen maken. Er is waarschijnlijk iets anders op de achtergrond dat zal voldoen aan enkele van de prikkels waarnaar hij op zoek is."

"Het is geen verrassing dat Adrian Newey nieuwe wegen wil bewandelen nadat hij Red Bull heeft verlaten. Hij gedijt in het onbekende, in regelveranderingen. Omdat ik ingenieur ben, zie ik zijn interesse in de kleine details en dat zal waarschijnlijk betekenen dat hij niet te lang weg wil blijven van de sport. De volgende rol van Adrian Newey zal afhangen van de coureurs. Adrian Newey zal beslissen over zijn toekomst als het gaat om het hebben van alle stukjes van de puzzel, inclusief coureurs. Als je de beste coureurs krijgt, is het meer motivatie en stimulans voor de beste ingenieurs om mee te doen. Dat trekt de beste mensen, de beste race-ingenieurs, de beste sponsors, alles aan. Het is een sneeuwbaleffect en coureurs zijn een van de belangrijkste elementen."

"De beslissing van Adrian Newey zal een grote impact hebben op Red Bull. Wanneer je het onbekende betreedt met veranderingen in de regels, is Adrian een speciaal personage als het gaat om het bepalen van de toekomst van het team waarmee hij werkt. Maar Red Bull heeft wel Max Verstappen en veel goede mensen met een goed programma achter zich. Ze werken hard op de achtergrond om ervoor te zorgen dat al deze onderdelen goed samenwerken. Maar ik zeg altijd dat het pakket superbelangrijk is en dat ze de gebieden zullen onderzoeken die ze missen om die gaten met nieuwe mensen op te vullen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS