Formule 1

‘Auw' - Martin Brundle velt keihard oordeel over 'dramatische' Sergio Pérez

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2024 07:01

Dat Max Verstappen won in een weekend van 'Shoulda, Woulda, Coulda' voor zijn rivalen, maakte de Grand Prix van Canada voor Sergio Pérez 'nog erger', zegt Martin Brundle.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Na een crash tijdens de race kreeg hij later een gridstraf van drie plaatsen voor de volgende race in Spanje vanwege een veiligheidsovertreding, omdat zijn auto 'aanzienlijk beschadigd' was en koolstofvezelonderdelen over de baan dwarrelden terwijl hij terug naar de pits probeerde te komen.

Brundle noemde het een 'rampzalig' weekend voor de Mexicaanse coureur, dat 'nog erger' werd door het laatste succes van Verstappen. "Ondanks alle uitdagingen met het weer, rivalen en safety cars kwam Verstappen er als geen ander uit voor zijn 60e F1-overwinning", schreef de voormalig F1-coureur in zijn laatste column voor Sky Sports F1. "Achter hem was een lang verhaal van 'shoulda, woulda, coulda', maar de regerend wereldkampioen deed het gewoon."

"Dat maakte het dramatische weekend van Sergio Pérez in de andere Red Bull nog erger. Hij kwalificeerde zich slecht, had een schermutseling met zijn voorvleugel in bocht 2, kwam niet veel verder en ging toen met pensioen. Auw."

https://youtube.com/channel/UCKx4Z44juYK6LdCwey1lzjg?sub_confirmation=1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS