Formule 1

“Ik adviseerde Sebastian Vettel om de waarheid boven tafel te laten komen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2020 07:22 • Print artikel

Voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone is erg close met Sebastian Vettel. In een interview met Sport 1 onthulde de bejaarde Brit dat hij de Formule 1-coureur heeft geadviseerd om publiek zijn verhaal kenbaar te maken, met daarin de reden van zijn vertrek bij Ferrari.

Vettel Ecclestone F1 Ferrari

“Het was belangrijk voor hem”, zei de 89-jarige oud F1-supremo. “Sebastian is een extreem getalenteerd coureur met een sterke wil, maar hij is erg gevoelig wanneer hij moet leven met oneerlijkheid. Hij heeft zichzelf daarvan bevrijd. Ik heb de laatste tijd veel gesproken met Sebastian. Ik heb hem geadviseerd dat de waarheid boven tafel moet komen te liggen.”

Ecclestone verwerpt het verhaal van de sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, dat de Duitse oud-wereldkampioen is afgeleid. “Dat heeft er niets mee vandoen”, reageert de oud F1-supremo. “Lewis Hamilton had ook geen goed weekend in Oostenrijk.” Inmiddels blijkt ook dat Dr. Helmut Marko van Red Bull, aan Sebastian Vettel heeft geadviseerd om de bom af te laten gaan, nadat Ferrari-teambaas Mattia Binotto telefonisch liet weten het contract met Vettel niet te verlengen. “Ik belde hem (Marko, red.) direct op na de split met Ferrari”, bevestigde Vettel.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS