Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

ŠKODA onthult eerste details nieuwe FABIA

Uitgegeven door Johan Vis • 11 februari 2021 17:05 • Print artikel

ŠKODA geeft een eerste preview van de vierde generatie FABIA. In een silhouet-beeld hint de daklijn naar de nieuwe proporties van het compacte model, dat voor het eerst op de modulaire MQB-A0 basis van de Volkswagen Groep staat. Dit platform vergroot de binnenruimte en ondersteunt het gebruik van de modernste rijassistentiesystemen en connectiviteitsfuncties. Bovendien vertrouwt de aandrijflijn op de nieuwste generatie benzinemotoren van de Groep. De nieuwe FABIA is bij uitstek geschikt voor jonge gezinnen en pas afgestudeerden, maar ook als ideale tweede auto. De wereldpremičre van de nieuwe ŠKODA FABIA staat gepland voor het voorjaar van 2021.

ŠKODA onthult eerste details nieuwe FABIA

Met de overstap naar het modulaire MQB-A0 platform is de ŠKODA FABIA in alle dimensies groter dan zijn voorganger. Zo is de bagageruimte – voorheen ook al een sterk punt van de FABIA – met nog eens 50 liter gegroeid. Dankzij een nog stijvere carrosseriestructuur zet de nieuwe FABIA ook een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van passieve veiligheid en biedt hij keuze uit tal van moderne rijassistentiesystemen die voorheen uitsluitend beschikbaar waren in hogere klassen.

Moderne benzinemotoren: hoog rendement, groot bereik
ŠKODA voorziet de vierde generatie FABIA van ultramoderne benzinemotoren. Ze maken alle deel uit van de EVO-motorengeneratie van de Volkswagen Groep en combineren een hoog rendement met lage emissies. De nieuwe ŠKODA FABIA wordt altijd geleverd in combinatie met voorwielaandrijving, met keuze uit een handgeschakelde versnellingsbak of een soepel schakelende 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS