Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Volledige grid voor het nieuwe WTCR-kampioenschap: "Verwachtingen zijn hoog gespannen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 februari 2018 14:47 • Print artikel

Het WTCC bestaat niet meer en is opgegaan in de WTCR. Het nieuwe toerwagenkampioenschap WTCR lijkt zich op te maken voor een eerste succesvol seizoen, want volgens de organisatoren zijn alle 26 plekken vergeven. De deadline voor de inschrijving liep op 30 januari af. Het Engelse Autosport meldt dat volgend jaar zeven merken in het kampioenschap vertegenwoordigd zijn. Waarbij de teams twee of drie auto's gaan inzetten.

WTCR

"Afgelopen december na de bijeenkomst van het FIA World Motor Sport Council, genereerde de WTCR-aankondiging meer dan 1.000 artikelen over de hele wereld", zegt het hoofd van de organisatie Eurosport Events, Francois Ribeiro tegen het Engelse magazine. "Vanaf dat moment was er geen twijfel dat de verwachting voor het nieuwe kampioenschap erg hoog gespannen was. Ondanks dat er nog twee maanden waren om de grid samen te stellen en gedurende een periode waar de meeste bedrijven de budgetten voor 2018 al hadden afgesloten, hadden Eurosport Events en de FIA een duidelijk doel voor kwaliteit over kwantiteit."

"We zijn daarom blij dat de WTCR de toerwagenfans, gaat leveren met hoge sportieve kwaliteit aan: het beste van de WTCC en TCR International onder dezelfde paraplu, waaronder een grote mix van toerwagenkampioenen. We werken er nu aan om twee wildcards inschrijvingen beschikbaar te maken voor elke van de tien WTRC-evenementen, daarop bouwen we aanvullende interesse voor het volledig nieuwe kampioenschap en maken we promotie van binnenlands talent."

Tot op heden hebben drie teams de deelname aan het kampioenschap bevestigd. Dit zijn drie Belgische teams, te weten Comtoyou Racing, Boutsen Ginion en DG Sport.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS