Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Tegenvaller voor Tom Coronel bij FIA-WTCC races Hungaroring: "Nieuw asfalt, vier seconden verschil"

Uitgegeven door Johan Vis • 16 mei 2017 08:50

De ruim 4 kilometer lange Hungaroring ten noordoosten van Boedapest vormde het strijdtoneel van het derde FIA-WTCC 2017 raceweekend. Voor Tom Coronel, in dit Wereldkampioenschap voor Toerwagens uitkomend met de RML Cruze van ROAL Motorsport, resulteerde de kwalificatie in een dubbele dertiende startplaats. Tegenvallend vond ook Tom Coronel, die in het verleden hier vaker ereprijzen behaalde. Als oorzaak noemde de 45-jarige coureur het vreemde gevoel in de auto, die absoluut niet naar wens reageerde. Reden om met engineer Petro gedurende het hele weekend het nodige aan de auto te veranderen, met als doel tot twee keer toe plaatsen in de Top 10 en WK-punten pakken.

Tom Coronel

Na de hectiek van de start bezet Tom Coronel in de Opening Race al snel een tiende plaats. Een heftig gevecht met Panis weet hij in de vijfde ronde om te zetten naar nog een plaats winst. Meer dan die negende plaats zat er niet in. Race twee kende een soortgelijk verloop. Ook nu reed de Nederlander zich al snel binnen de Top 10 en handhaafde zich daar, ondanks een Safety Car in de beginfase, op een negende plaats. Zelfs een alles of niets aanval van de hevig aandringende Rob Huff op de finishlijn wist Coronel te pareren. In de titelstrijd bezet onze landgenoot daarmee de 10e plaats met in totaal 20 punten.

Tom Coronel na afloop: “We zijn hier met veel vertrouwen naartoe gekomen. Vorig jaar zaten we er immers erg goed bij en hoopten op een vervolg. Dat bleek allemaal anders uit te pakken. Het circuit heeft nieuw asfalt en waar anderen twee seconden langzamer dan vorig jaar waren, lag het verschil bij ons op vier seconden. We konden geen snelheid in de auto krijgen en hij wilde absoluut de hoek niet om. Dus continu op zoek gegaan naar verbeteringen, maar dat lukte maar heel beperkt. Dus twee keer vanaf een dertiende plaats starten. In beide races in de eerste fase wel de nodige strijd gehad en zo snel de Top 10 binnengereden. Proberen de schade tot een minimum te beperken en punten te pakken. Tussen de beide races door ook nog weer wat aan de auto aangepast, waardoor die weer een fractie beter ging. Aan het eind van die tweede race kwam Rob Huff in een keer nog heel dichtbij. Ik begreep dat hij na een drive through penalty weer op weg was naar voren, maar ik kon hem op de streep net voorblijven. We hebben de schade weten te beperken, weer punten gepakt en op naar de volgende race.”

Uitslag Opening Race 1 Hungaroring:
1. Tiago Monteiro (Por) Honda Civic 12 ronden;
2. Tom Chilton (GBr) op 0,768:
3. Rob Huff (GBr) op 2,296 beiden met Citroen C-Elysée;
4. Nestor Girolami (Arg) op 4,537;
5. Nick Catsburg (Ned) op 5,221 beiden met Volvo S60 Polestar;
6. Esteban Guerrieri (Arg) Campos Chevrolet RML Cruze op 10,308 en
9. Tom Coronel (Ned) ROAL Motorsport Chevrolet RML Cruze op 21,703.

Race 2 (Main Race):
1. Mehdi Bennani (Mar) 17 ronden Citroën C-Elysée;
2. Nick Catsburg (Ned) op 0,654 met Volvo S60 Polestar;
3. Tom Chilton (GBr) op 3,553 Citroën C-Elysée;
4. Norbert Michelisz (Hon) op 7,309;
5. Tiago Monteiro (Por) op 9,532 beiden Honda Civic;
6. Esteban Guerrieri (Arg) op 10,875 Campos Chevrolet RML Cruze en
9. Tom Coronel (Ned) Roal Motorsport Chevrolet RML Cruze op 20,783.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS