Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Pole en nieuw ronderecord voor Huff in Macau, Tom Coronel van P2 in openingsrace

Uitgegeven door Johan Vis • 17 november 2017 13:26 • Print artikel

Rob Huff kende een sensationele kwalificatie in Macau. De Brit noteerde een nieuw ronderecord op het fameuze Guia stratencircuit. Huff noteerde in zijn ALL-INKL.com Münnich Motorsport Citroën C-Elysée een tijd van 2m23.995s.

Rob Huff
Norbert Michelisz, die in de trainingen al liet zien snel te zijn in de straten van Macau, noteerde de tweede tijd in zijn Honda Civic WTCC. Hiermee verkleinde de kampioenschapskandidaat zijn punten achterstand tot 14.5 punten op Thed Björk. De kampioenschapsleider kwam niet verder dan een vierde positie.

De derde tijd kwam op naam te staan voor Tom Chilton. Terwijl Esteban Guerrieri de top vijf afsloot.

Problemen waren er vor Nicky Catsburg. De Nederlander kende een dramatische kwalificatie nadat hij zijn Waterloo vond in de vangrail van Fishermen’s bend. Maar waar er problemen waren voor de ene Nederlander, ‘zegevierde’ Tom Coronel in Macau.

In zijn ROAL Motorsport Chevrolet Cruze noteerde hij de negende tijd voor de hoofdrace op het 6.120 kilometer lange stratencircuit, wat er met de top tien in de reversed grid automatisch voor zorgt dat Coronel in de openingsrace vanaf de tweede positie mag starten.

De pole positie voor de openingsrace is voor Mehdi Bennani, die nog wel vroegtijdig zijn Waterloo vond in de kwalificatie door een crash. Ook Ma Qing Hua, John Filippi en Nestor Girolami zagen de welbekende vangrails in Macau dankzij crashes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS