Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Overwinning glipt Nicky Catsburg door de vingers, Tom Coronel pakt punten op de Hungaroring

Uitgegeven door Johan Vis • 15 mei 2017 09:37 • Print artikel

BOEDAPEST - Een briljante overwinning voor Mehdi Bennani in de hoofdrace van het FIA WTCC op de Hungaroring. De Sebastien Loeb Racing coureur versloeg in de strijd om de hoogste trede op het podium Nederlander Nicky Catsburg in de Volvo Polestar. Tom Coronel reed naar de achtste plaats.

FIA WTCC

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport coureur Rob Huff startte vanaf pole positie op de Hungaroring met naast hem op de eerste startrij Mehdi Bennani. Huff kende een solide start maar was niet in staat Bennani van de eerste positie af te houden. Een gevecht tussen de twee werd abrupt onderbroken nadat Huff een drive-trough penalty ontving voor een incident met Nicky Catsburg in de openingsronde van de race.

Nestor Giromali zorgde voor een kortstondige safety car periode nadat de Polestar Cyan Racing coureur in gevecht met Huff en Catsburg crashte in de tweede bocht van het Hongaarse circuit.

Nadat de hoofdrace werd hervat bleef Nicky Catsburg een bedreiging voor Bennani als het gaat om de overwinning in de race. De Marokkaan werd de vijfde winnaar dit seizoen in het FIA World Touring Car Championship ondanks remproblemen aan zijn Citroën C-Elysee.

Thuisfavoriet Norbert Michelisz mistte nipt het podium en finishte als vierde, terwijl racewinnaar van de openingsrace, Tiago Monteiro, de vijfde positie innam.

Chevrolet Cruze coureur Esteban Guerrieri en Volvo Polestar Thed Björk finishte respectievelijk op de zesde en zevende postie, terwijl Yann Ehrlacher het weekend eindigde op de achtste positie. Tom Coronel werd wederom negende. De top tien werd afgesloten door Rob Huff.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS