Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Nicky Catsburg ziet overwinning in rook opgaan, Michelisz profiteert en wint, laatste puntje Tom Coronel

Uitgegeven door Johan Vis • 17 juli 2017 15:10 • Print artikel

Norbert Michelisz won de hoofdrace van het FIA World Touring Car Championship nadat deze op een presenteerblaadje werd aangeboden. De Hongaar profiteerde maximaal nadat Nicky Catsburg een zekere overwinning in rook zag opgaan door een tweede lekke band.

null

Nadat Catsburg van pole positie startte op het Circuito Termas de Rio Hondo behield hij de lange tijd de leiding, wanneer opnieuw in ronde 7 het noodlot voor de Nederland toesloeg. Een lekke linker voorband zorgde er voor dat hij wederom zou uitvallen.

Tiago Monteiro kwam hierdoor op de tweede positie te liggen en hield deze positie vast tot het vallen van de vlag. De laatste podium positie werd ingenomen door Thed Bjork.

Publiekslieveling Esteban Guerrieri finishte met Campos Racing op de vierde positie voor de Citroën C-Elysee van Mehdi Bennani.

Een spannend gevecht om de zevende positie was ditmaal in het voordeel van Tom Chilton, die afrekende met Erhrlacher, winnaar van de eerste race. Achter beide WTCC-coureurs finishte Rob Huff als negende, terwijl Tom Coronel het laatste punt in de wacht sleepte.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS