Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Michelisz opnieuw snel in de straten van Macau, top vijf klassering voor Catsburg in VT2

Uitgegeven door Johan Vis • 17 november 2017 12:28 • Print artikel

Opnieuw noteerde Norbert Michelisz in de Castrol Honda Civic de snelste tijd op het iconische stratencircuit van Macau. De Hongaar liet al vroeg in de tweede vrije training van zich spreken in de tijdenlijst en liet bij het vallen van de vlag een 2m25.156s noteren. Hiermee werd het ronderecord van Rob Huff met 2.7 seconden verbeterd.

Norbert Michelisz

Sébastien Loeb Racing’s Mehdi Bennani noteerde de tweede tijd en gaf drie tienden toe op de tijd van Michelisz. Achtvoudig winnaar in de straten van Macau, Rob Huff, noteerde de derde tijd terwijl landgenoot Tom Chilton de top vier afsloot.

Nicky Catsburg was de beste Nederlander in de tweede vrije training van het FIA WTCC in Macau. De Nederlander versloeg ook nog eens teamgenoot Thed Björk om de vijfde positie in de tijdenlijst. Ma Qing Hua kende wederom een goede vrije training. De Chinees noteerde de achtste tijd en zag voor hem Esteban Guerrieri finishen op de zevende positie.

Voor Tom Coronel zat een positie in de top tien er net niet in. John Filippi duwde de Nederlander naar een elfde positie.

Ook tijdens de tweede vrije training waren er problemen. Zo kende Dániel Nagy voor Zengő Motorsport wederom technische problemen, wat resulteerde in een vijftiende positie. Ook Néstor Girolami kende problemen. De Volvo Polestar-coureur moest zijn toerwagen in Fishermen’s Bend aan de kant zetten met een kapotte motor.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS