Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Legendarische Yvan Muller terug in WTCC om Volvo aan titel te helpen: “Blij met terugkeer, zo hard gewerkt!”

Uitgegeven door Johan Vis • 29 november 2017 15:36 • Print artikel

De meest succesvolle coureur uit de geschiedenis van het FIA World Touring Car Championship keert eenmalig terug tijdens de seizoensfinale op het circuit van Qatar. Yvan Muller, die vier titels, 48 overwinningen en 29 pole posities behaalde, komt in het slotweekend in actie voor Polestar Cyan Racing.

Yvan Muller

De Fransman zal Néstor Girolami vervangen bij de Zweedse fabricant, die helaas andere verplichtingen heft. Daarnaast moet Muller ervoor zorgen dat Volvo zowel de titel bij de coureurs als bij de fabrikanten binnensleept, nadat Thed Björk het kampioenschap leidt met 6.5 punten voorsprong op Norbert Michelisz.

“Ik ben blij dat ik dit weekend weer terug kan keren nadat we het afgelopen seizoen samen met het team zo hard gewerkt hebben om ons in beide kampioenschappen aan de leiding te krijgen bij het ingaan van het finaleweekend,” aldus Muller. “Het is dit weekend mijn doel om Thed kampioen te laten worden en ook Volvo aan de constructeurstitel te helpen. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik heb er geen enkele twijfel over dat we er in kunnen slagen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS