Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Honda met Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro in WTCR: "Op weg naar mijn rentree in een raceauto"

Uitgegeven door Johan Vis • 12 februari 2018 03:12 • Print artikel

Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro zijn bevestigd als coureurs in de opvolger van het FIA WTCC, de WTCR (World Touring Car Cup), nadat de Argentijn tekende bij ALL-INKL.COM Münnich Motorsport en de Portugees bij Boutsen Ginion Racing.

Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro

Beide coureurs kwamen al succesvol in actie voor Honda in het FIA World Touring Car Championship met diverse overwinningen, nu komen Guerrieri en Monteiro in actie met de Civic TRC in het 10 races tellende WTCR seizoen.

Voor de 41-jarige Tiago Monteiro is het een terugkeer in de toerwagens nadat hij afgelopen jaar serieuze verwondingen opliep tijdens een test op het Circuit de Cataluyna.

“Ik ben blij dat ik dit jaar opnieuw deel uit kan maken van de Honda Racing-familie,” zei Monteiro over zijn aanstelling bij Boutsen Ginion Racing. “Sinds ik in 2012 voor het eerst ging samenwerken met Honda heb ik het gevoel dat we ieder jaar steeds sterker zijn geworden. Vorig jaar lagen we lang op koers voor de titel, tot mijn ongeval in Barcelona. Het laatste half jaar was zeer zwaar voor mij, maar dankzij de geweldige support ben ik nu goed op weg naar m’n rentree in een raceauto. Boutsen Ginion is een sterk team waarvoor ik al eerder races heb gewonnen in de TCR. Ik kan dan ook niet wachten om te gaan rijden met de auto en de start van het seizoen.”

Guerrieri zei het volgende over zijn overstap naar ALL-INKL.COM Münnich Motorsport. “Vorig jaar was echt een doorbraak voor mij in de toerwagens. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik dit jaar weer met een Honda Civic mag racen. TCR is de snelst groeiende toerwagen-discipline ter wereld, dus ik ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van dit programma.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS