Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

De basisregels voor de elektrische TCR zijn onthuld: "Het gevoel van verantwoordelijkheid"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 maart 2018 09:51 • Print artikel

WSC Technology Ltd. Heeft de belangrijkste technische regels bekendgemaakt voor haar E TCR initiatief, dat recent werd aangekondigd met een eerste-elektrische-revolutionaire-toerwagen-kun-je-voorstellen/n/87864" target="_blank">elektrische toerwagen van Seat. WSC is de organisator achter het succesvolle TCR-platform.De klasse staat open voor 4 en 5 deurs-productie toerwagens, die aangedreven worden door een elektromotor die 300kW aan continu vermogen levert en 500kW aan maximaal vermogen bij 12.00 toeren. De auto's moeten achterwiel aangedreven zijn en een 65kWh batterij bevatten. WSC gaat een E TCR-gemerkte aandrijving met motor, versnellingsbak, omvormer en batterijenpakket leveren. Deze wordt in het chassis van de diverse auto's in het kampioenschap geplaatst.

"Als eerste willen we onze dank aan Seat uitspreken voor het omarmen van het concept en het bouwen van de Cupra e-Racer, wat de eerste auto is die totaal in overeenstemming met de E TRC Technische Regels is gebouwd", zei de president van de WSC Groep, Marcello Lotti. "Waarom de E TRC? Omdat de groep het gevoel van verantwoordelijkheid heeft en dus als gevolg daarvan de trend van het ontwikkelen van nieuwe technologieën niet kan negeren. We werken aan dezelfde technische principes die de TCR zo succesvol maakte, met het doel om een platform te creëren voor dit nieuwe platform."

WSC is van plan om promotionele en media-evenementen te gaan houden dit jaar, voordat de klasse gelanceerd wordt.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS