Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Circuit Zandvoort haalt nieuwe topklasse binnen: WTCR komt naar duincircuit + Voorlopige KALENDER

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 december 2017 18:05 • Print artikel

De nieuwe World Touring Car Cup heeft haar kalender voor 2018 onthuld. Het kampioenschap start, net als bij de het oude WTCC, in Marrakesh in Marokko en eindigt weer met de legendarische race in de straten van Macau.

WTCR

In het nieuwe format worden drie races per weekend gereden. Op de kalender staat onder andere weer de race op de Nordschleife, die in het weekend van 13 mei plaatsvindt. Deze race maakt onderdeel uit van het voorprogramma van de Nürburgring 24 Hpurs. In het debuutjaar staat overigens ook een weekend op het Circuitpark Zandvoort op het programma. In het wekend van 21 mei wordt er in de Nederlandse duinen gereden.

Naast de races in Europa staan er naast Marrakesh en Macau nog twee races buiten Europa op het programma. Zo reist het circus af naar het Ningbo International Speedpark in China en rijdt met in Suzuka, Japan.

“De publicatie van het voorlopige programma markeert een volgende belangrijke stap voorafgaande aan het eerste FIA WTCR seizoen in 2018”, zei WTCR-organisator Francois Ribiero. “De negen geselecteerde evenementen bieden niet alleen een grote variëteit aan circuits aan de coureurs en teams, maar betekent ook dat WTCR-races voor groot publiek plaatsvindt. We zijn in gesprek met twee potentiële evenementen en hopen dat we die zo snel mogelijk afronden.”

WTCR-kalender 2018
8 april     –    Marrakesh, Marokko
29 april – Hungororing, Hongarije
31 mei – Nürburgring, Duitsland
21 mei – Zandvoort, Nederland
24 juni – Vila Real, Portugal
22 juli – nog aan te kondigen
5 augustus – Termas de Rio Hondo, Argentinië
7 oktober - nog aan te kondigen
21 oktober – Suzuka, Japan
18 november - Macau, Macau


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS