Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Zoon van voormalig Formule 1-coureur Olivier Panis kiest voor andere route dan zijn vader

Uitgegeven door Nick van den Berg • 1 februari 2017 09:28 • Print artikel

Aurelien Panis, de 22-jarige Fransman en zoon van voormalig Formule 1-winnaar Olivier Panis, zal in 2017 de overstap gaan maken naar het WTCC. Panis acteerde de afgelopen seizoenen in de Single-seaters en reed afgelopen jaar verdienstelijk voor Arden in de Formule V8 3.5 series. De jonge Fransman pakte afgelopen jaar twee zeges, maar stapt in 2017 over naar het Hongaarse team van Zengo in het wereldkampioenschap voor Toerwagens (WTCC). Zengo Motorsport maakt ook komend jaar gebruik van de Honda Civic WTCC auto. Wie zijn teamgenoot gaat worden is nog niet bekend.

Aurelien Panis

Opmerkelijk is de stap overigens wel. Panis zegt hier het volgende over: “Het WTCC is een internationaal sterk en toonaangevend kampioenschap en het is een grote stap in mijn carrière. Er rijden grote namen in het veld en het zal voor mij een dubbel grote uitdaging zijn om mij hiertussen te nestelen. Verder ben ik blij om voor Zengo te mogen rijden en deel uit te maken van de Honda-familie."

"Ik ben bereid om zo snel mogelijk voor de topposities te kunnen strijden. Deze wending in mijn carrière was voor mij de juiste om de top te bereiken”, meldt Panis. Afgelopen jaar reden Ferenc Ficza en Daniel Nagy voor de Hongaarse renstal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS