Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

VIDEO terugblik Qatar en WTCC-seizoen 2016: Tommy Coronel maakt 'onmogelijke mogelijk'

Uitgegeven door Johan Vis • 29 november 2016 10:44 • Print artikel

LOSAIL – Op het circuit van Losail in Qatar behaalde Tom Coronel in de laatste race van het FIA WK Toerwagens (WTCC) punten. Er waren twee wedstrijden, die traditioneel in het donker verreden werden. De races in Qatar betekenden het einde van heftig jaar. In totaal scoorde Coronel dit seizoen 16 keer punten in 22 races. Met de Chevrolet-RML Cruze TC1 in de kleuren van DHL en Eurol, ingezet door het Italiaanse ROAL Motorsport, beleefde de Nederlandse coureur naar eigen zeggen zijn beste seizoen ooit: “We hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt met onder meer twee overwinningen en een tweede plaats.” Coronel sluit het seizoen als elfde in de eindstand van het WK en derde in de WTCC Trophy voor privérijders af.

Tom Coronel

Coronel kan terugblikken op een knap seizoen als privateer. Twee overwinningen in Marakkesj en Vila Real en zijn tweede plaats in Argentinië zijn de absolute hoogtepunten. Niet te vergeten de WTCC-race op de Nordschleife, waar Coronel als derde achter de fabrieks-Citroëns kwalificeerde.

Tommy Coronel blikt terug op de laatste WTCC-raceweeekend en het raceseizoen 2016.Neem eens een kijkje bij Tim en Tom Coronel in Huizen:

Coronel KartRacing

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS