Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Tiago Monteiro wint openingsrace op de Hungaroring, Nick Catsburg pakt top 5 klassering

Uitgegeven door Johan Vis • 15 mei 2017 09:06 • Print artikel

BOEDAPEST - Tiago Monteiro heeft zijn tweede overwinning van het seizoen op zijn naam geschreven in het FIA World Touring Car Championship nadat de Portugees Tom Chilton versloeg om de winst in de openings race op de Hungaroring.

null

Monteiro, die ook dit jaar uitkomt in de officiële Castrol Honda World Touring Car Team Civic, startte als tweede maar nam al snel de leiding over van pole-sitter John Filippi. De Fransman kwam niet weg nadat de lichten doofden. Ondanks vele pogingen later in de race van Chilton om de leiding over te nemen, hield de Portugees het hoofd koel en is door zijn overwinning leider in het kampioenschap.

De derde positie ging naar Rob Huff. De tweede Brit kende een ronden lang gevecht met Volvo Polestar Nestor Girolami om de laatste podium positie. Pas in het slot van de race maakte Huff zijn beslissende inhaalactie die hem het podium opleverde.

Nicky Catsburg finishte als vijfde in de andere Volvo Polestar, nadat achter de Nederlander de Chevrolet Cruze van Esteban Guerrieri als zesde finishte in de openings race. Een grid penalty gooide roet in het eten voor Mehdi Bennani aan de start van de race, wat ervoor zorgde dat de Marokkaan vanaf de dertiende positie moest starten. Uiteindelijk finishte Bennani als zevende. RC Motorsport Yan Ehrlacher was achtste, gevolgd door Tom Coronel op de negende positie. Aurelien Panis maakte de top tien compleet.

Publiekslieveling en thuisfavoriet Norbert Michelisz zag het zwart wit geblokt helaas niet. De Hongaar startte om een sterke derde positie, maar schade aan zijn Honda zorgde ervoor dat hij moest opgeven in de race.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS