Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Remproblemen voor Tom Coronel, Catsburg knap vierde, zege Guerrieri in hectische WTCC-race

Uitgegeven door Johan Vis • 10 april 2017 06:48 • Print artikel

Esteban Guerrieri heeft zijn allereerste overwinning geboekt in het FIA World Touring Car Championship in de dramatische openingsrace van het seizoen. De Argentijn boekte daarnaast ook de eerste overwinning voor Campos Racing in het TC1 tijdperk. Nicky Catsburg eindigde knap als vierde terwijl Tom Coronel problemen had met zijn remmen.

Honda WTCC

Het drama startte al op de zaterdagavond nadat polesitter Yann Ehrlacher zijn pole positie verloor door zich niet te laten wegen, waarna de pole naar Tom Coronel ging. Die overigens ook vanaf die positie startte vorig jaar tijdens de Openings Race. De Nederlander leidde de race vanaf de start, maar contact tussen Ehrlacher en John Filippi zorgde voor de eerste safety car nadat beide coureurs crashten op het smalle stratencircuit.

Honda-coureur Ryo Michigami moest ook al tijdens de start opgeven nadat hij spinde en Tom Chilton meenam in zijn crash. Rob Huff kende problemen en zag al snel zijn race eindigen.

Na de herstart pakte Coronel de koe bij de hoorns, maar remproblemen zorgden ervoor dat hij terugviel naar de zevende positie. Nadat hij ook posities verloor aan Tom Chilton en Daniel Nagy, finishte de Nederlander als achtste nadat Nagy nog spinde.

Guerrieri kreeg de leiding hierdoor cadeau en wist dit vast te houden door de jagende Thed Bjork en lokale held Mehdi Bennani.

Polestar Cyan Racing en Tiago Monteiro finishten op een respectievelijk vierde en vijfde positie, met daarbij het nieuws dat Aurelien Panis zijn eerste punten scoorde door naar een tiende positie te rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS