Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Podium voor Nicky Catsburg, Guerrieri wint de natte openingsrace in China

Uitgegeven door Johan Vis • 15 oktober 2017 18:45 • Print artikel

Esteban Guerrieri heeft tijdens de eerste race op het nieuwe Ningbo International Speedpark in China zijn tweede FIA WTCC-overwinning behaald. De Argentijn won onder natte omstandigheden de openingsrace in China.

null

Door de regenval werd de eerste race gestart achter de safety car, die na vier ronden het startveld losliet. Ehrlacher, die vanaf poleposition startte, behield de leiding bij de start. Nederlander Nicky Catsburg raakte vanaf de start direct in gevecht met John Filippi, wat beide coureurs een positie kostte aan racewinnaar Guerrieri.

Een chaotische race volgde in de resterende ronden op het Ningbo International Speedpark. Volvo-coureur Nestor Girolami moest al vroegtijdig met technische problemen zijn race staken. Daarmee was de koek voor de Zweedse fabrikant nog niet op. Ook Thed Björk, de nummer twee in het kampioenschap, moest zijn race stoppen na een incident met Mehdi Bennani, wat ervoor zorgde dat zijn wielophanging brak.

Ook Rob Huff en Tom Chilton kenden een incident met veel schade aan beide toerwagens tot gevolg. De schade was dermate groot dat een safety-car-periode werd ingesteld.

Bij de herstart verschalkte Guerrieri Ehrlacher voor de koppositie van de race. Ook Catsburg probeerde nog tweede te worden, maar moest genoegen nemen met de laatste podiumpositie. Tom Coronel koos voor veiligheid en 'finishte' de race vanuit de pitstraat op een twaalfde positie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS