Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Nicky Catsburg op spectaculaire wijze naar pole positie in Argentinië, kapotte schokdemper Tom Coronel

Uitgegeven door Johan Vis • 16 juli 2017 10:22 • Print artikel

Nicky Catsburg heeft op het Circuito Termas de Río Hondo op spectaculaire wijze zijn tweede pole positie in zijn WTCC-loopbaan gepakt, nadat de Nederlander langdurig werd onderzocht door de wedstrijdleiding doordat Catsburg in de laatste bocht te wijd ging en door het gras zijn snelste tijd noteerde.

null

Een pole tijd van 1:43.088s was uiteindelijk genoeg om beide Honda's op afstand te houden. Zo kwam Norbert Michelisz 0.184s te kort op de tijd van Catsburg, terwijl leider in het kampioenschap, Tiago Monteiro, zijn Civic op de derde positie wist neer te zetten.

Thuisrijder Esteban Guerrieri verraste zijn thuispubliek te imponeren door in zijn Chevrolet Cruze naar de vierde tijd te rijden, terwijl Thed Björk de top vijf afsloot in de kwalificatie.

Tom Coronel, de tweede Nederlander in het FIA World Touring Car Championship, probeerde pole positie te halen voor de tweede race, alleen een kapotte schokbreker zorgde er uiteindelijk voor dat Coronel niet verder kwam dan de twaalfde positie.

De top tien werd afgesloten door Mehdi Bennani op de zesde positie, Tom Chilton op de zevende, gevolgd door Ryo Michigami en Yann Ehrlacher.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS