Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Nicky Catsburg keert terug naar het FIA WTCC met Volvo en Polestar Racing Cyan

Uitgegeven door Peter Vader • 27 februari 2017 18:42 • Print artikel

Göteborg - Bij de lancering van de nieuwe Volvo S60 Polestar TC1 in Göteborg (Zweden), werd Nicky Catsburg vandaag bevestigd als één van de drie coureurs die dit jaar voor het Polestar Cyan Racing team uitkomt in de FIA World Touring Car Championship (WTCC ).

Bjork Volvo

Catsburg is geen onbekende in de serie. Hij heeft een deel van het seizoen meegedaan in 2015 en vorig jaar het hele seizoen met inbegrip van zijn historische eerste overwinning in Rusland. Dit jaar vormt hij een combinatie met Thed Björk en Néstor Girolami in een drie auto’s tellend team van Polestar Cyan Racing die een aanval gaat doen op de WTCC titel. De eerste race is op 8 en 9 april in Marokko.

Nicky Catsburg

Wat betreft de toetreding tot Polestar Racing Cyan voor het seizoen 2017?

"Ik ben super blij om deel uit te maken van het Volvo team. Op een gegeven moment overwoog zelfs ik om het WTCC te verlaten. Maar we bleven op zoek naar een nieuw stoeltje en daarom vind ik het racen voor de Volvo fabriek een enorme eer."

Eerste gedachten, na de auto te hebben getest?

"De auto was vorig jaar veelbelovend in zijn eerste seizoen ten opzichte van de concurrentie. Er werden voortdurend verbeteringen aangebracht. Ik heb getest in Portugal en Spanje en ervaren hoe de auto is doorontwikkeld. We hebben al een grote stap voorwaarts in de prestaties gemaakt. Ik denk ècht dat we kunnen vechten voor het wereldkampioenschap met deze auto."

Je hebt twee nieuwe teamgenoten met Thed en Néstor?


"Ik ken ze beiden uit het WTCC. Thed is de benchmark bij Volvo en is aan Volvo voor een lange tijd verbonden. Hij heeft mij geholpen om bij het team te komen en de juiste mensen te leren kennen. Néstor is de hot-shot uit Argentinië en heeft een aantal goede dingen in het WTCC gedaan; hij is ook echt een leuke vent en we hadden het dus prima naar ons zin tijdens de pre-season tests.

Wil Volvo met drie auto's kampioen worden bij de rijders zowel als de fabrikanten?

"Het team wil kampioen worden dit jaar, dat is de duidelijke doelstelling. Ik wil ook kampioen worden natuurlijk, maar dit zal een echte teamprestatie moeten worden. Voor de teamleiding maakt het niet uit wie van ons de rijderstitel wint. Dus zullen we elkaar allemaal helpen en ik hoop echt dat één van ons het kampioenschap verovert!"

Er zijn enkele nieuwe regels in het WTCC, hoe kijk je hier tegenaan?

"Ik ben er niet zeker van de ‘Joker Lap’ zal werken, maar ik hoop dat het doet. Laten we niet iets naar beneden praten voordat we het hebben geprobeerd. Het is een interessante ontwikkeling en het zal een ‘Spice-Up’ aan de race geven. Je voegt een strategisch element toe, dus waarom niet? Het is nieuw, dus laten we het omarmen en in de praktijk zullen we zien of het echt goed werkt in de WTCC."

Logo Catsburg-Volvo

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS