Autosport Internationaal Toerwagens • WTCC

Maakt Tom Coronel in 2017 de overstap van Chevrolet naar CitroŽn in het WTCC?

Uitgegeven door Nick van den Berg • 7 september 2016 18:00 • Print artikel

Tom Coronel zou voor volgend jaar op zoek zijn naar een privť-CitroŽn in het Wereldkampioenschap voor Toerwagens waar de Nederlander dit jaar voor het twaalfde achtereenvolgende jaar aan deel neemt. Coronel komt namens ROAL Motorsport uit met een Chevrolet RML Cruze TC1 maar de auto lijkt niet zo snel te zijn als de andere autoís. Helemaal nu het fabrieksteam van CitroŽn, Honda, Volvo en Lada de autoís doorontwikkelen blijft de Chevrolet achter nadat het Amerikaanse fabrieksteam zich een aantal jaar geleden terug trok uit het WTCC. Volgend jaar zou CitroŽn de C-Elysee ook willen aanbieden aan klantenteams en hier lijkt Coronel samen met ROAL Motorsport interesse in te hebben.

Tom Coronel WTCC

ďIk kreeg de afgelopen week een mail van CitroŽn Racing dat zij interesse hadden om aan mij een klantenauto aan te bieden voor volgend seizoen", meldde Tom Coronel aan Touringcartimes. "Ik dacht er nooit ťťn te kunnen betalen maar de prijzen vallen mee en denk daarmee het budget ervoor te hebben. Daarnaast zou ik het liefst de stap naar CitroŽn maken met mijn huidige team, ROAL Motorsport waar ik sinds 2011 al erg fijn mee samenwerk. De CitroŽn C-Elysee heeft een verzegelde motor waardoor het voor mij erg interessant kan gaan worden om vooraan mee te gaan doen. Zodoende mag er niks aan de motor worden veranderd en zou het verschil met het fabrieksteam klein zijn."

Het fabrieksteam van CitroŽn Racing staat met een ruime voorsprong aan de leiding van het FIA WTCC fabrieksteam kampioenschap. Tom Coronel staat momenteel tiende in het kampioenschap bij de rijders met een klanten Chevrolet. Coronel boekte dit seizoen al op een geweldige manier twee overwinningen in de straten van Marokko en Portugal.

Verwen je jezelf met een Staatslot: Kijk HIER voor alle info voor trekking van de Staatsloterij! Nog drie dagen voor de trekking van 10 september: Jackpot Ä 7,5 miljoen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS